Didim’de 1 Mayıs Kutlaması

Didim'de, 1 Mayıs İşçi Bayramı, sendika ve sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Türk...

Didim'de, 1 Mayıs İşçi Bayramı, sendika ve sivil toplum örgütleri tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Türk Bayrağı'nın en önde olmaması tertip komitesi ile katılımcılar arasında gerginliğe neden oldu.

Didim'deki 1 Mayıs kutlamalarına Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, CHP’li İl Genel Meclisi Üyesi M. Cahit Kaya ile çeşitli siyasi parti ve sivil toplum örgütü temsilcileri katıldı. CHP’li bazı belediye meclisi üyeleri de kutlamalara katıldı. Didim Belediyesi önünde toplanan kalabalık slogan ve ıslıklar eşliğinde Cumhuriyet Caddesi güzergahında yürüyerek kutlamanın yapılacağı Belediye Parkına yürüdü.

Reklam
Reklam

Yürüyüş esnasında CHP'li grup, dev bir Türk Bayrağı açtı. Türk Bayrağı'nın önde olması gerektiğini iddia eden CHP'liler ile 1 Mayıs afişinde ısrar eden tertip komitesi arasında gerginlik yaşandı. CHP’liler, kortejin hemen gerisinde bayrakla yürüyüşlerini sürdürdü. Didim’deki kutlamalarda CHP’nin dışında Türk Bayrağını taşıyan tek ekip Didim Romanlar Derneği oldu.

Alanda toplanan yaklaşık iki bin kişi, 1 Mayıs İşçi Bayramı dolayısıyla sloganlar atarken atılan sloganlarda hükümet eleştirildi. Kutlamalar sırasında geniş güvenlik önlemi alan polis, katılımcıları aramanın ardından alana aldı. Konuşmanın ardından kalabalık grup çalınan müzik eşliğinde halay çekti. Didim Romanlar Derneği Dans grubu da şarkılarla alandakileri coşturdu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: