Didim’de Cem Evi Sorunu

AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Erbaş, aylardır sürüncemede bırakılan Didim Cem Evi sorununda belediye...

AK Parti Didim İlçe Başkanı Hilmi Erbaş, aylardır sürüncemede bırakılan Didim Cem Evi sorununda belediye yönetiminin yine ipe un serdiğini söyledi.

AK Parti İlçe Başkanı Erbaş, Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cem Evi Derneği’nin talep ve girişimlerine rağmen Didim Belediye Başkanlığı’nın Haziran ayı meclis gündemine Cem Evi’nin yer sorunuyla ilgili gündeme görüşülmesi için hiçbir madde yazmamasının tesadüf olmadığını belirtti.

Erbaş’ın açıklamasında şunları kaydetti;“Didim Belediyesi’nin Cem Evi’nin yeriyle ilgili geçtiğimiz aylarda mecliste gündeme getirdiği ‘takas’ yöntemiyle ilgili izlediği yol zaten tamamen yanlıştı ve biz o dönemde kendilerini uyarmıştık. Hatırlanacağı gibi, AK Parti Belediye Meclis Grubu’ndaki arkadaşlarımız, takas konusu gündeme getirildiğinde oylamada evet oyu kullanmıştı. Meclis Üyesi arkadaşlarımız ayrıca Cem Evi’nin yerine karşılık belediye tarafından takas yapılmak üzere önerilecek arsaların üzerinde haciz bulunmaması gerektiğini ve böyle bir şey söz konusu olursa bunun sorunun durumu daha vahim noktalara taşıyabileceği konusunda da daha o günden bir uyarı yapmışlardı. Şimdi gelinen nokta bir kez daha gösterdi ki, Didim Belediye yönetimi Cem Evi’nin sorununun kesin çözümü noktasında hiçbir hukuki adım atmamaya ve oyalama taktiğiyle vaziyeti sadece idare etmeye kararlı. Peki, belediye yönetimi izlediği yolun yanlış olduğunu bilmiyor muydu? Elbette ki biliyordu, fakat neredeyse yaklaşık bir yıldır takas adı altında insanları, Alevi kardeşlerimizi göz göre göre oyaladı. AK Parti Didim İlçe Teşkilatı olarak, Alevi inançlı kardeşlerimizin bütün hassasiyetlerini en az onlar kadar biz de paylaşıyoruz. Daha en başından beri bu sorunun Alevi inançlı kardeşlerimizin sorunu olduğu kadar, bizim de sorunumuz olduğunu söyledik ve meselenin çözümü noktasında bir adım öne çıkarak, toplumsal birlik ve beraberliğin daha güçlü olarak tesisini sağlama noktasında bir girişim başlattık. Didim Cemevi'nin tahliye ve yıkımına ilişkin alınmış olan kararın uygulanmamasına ve sorunun kalıcı ve kesin çözümüne ilişkin olarak, bu sorunu aşılabilmek için Aydın Milletvekilimiz Sayın Mehmet Erdem ile birlikte Milli Emlak Müdürümüz Abdullah Kaya ile Maliye Bakanımız Sayın Mehmet Şimşek'i makamlarında ziyaret ettik. Bu samimi çabalarımızla olumlu mesafeler aldık ve her birini değerli kamuoyu ile paylaştık.

Reklam
Reklam

Cemevi’ne ilişkin 10 yıldır devam eden ve belli kesimlerce istismar edilen sorunlar yumağının bütün yönleriyle ve kalıcı bir şekilde çözüme kavuşturulması için bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da sağduyulu, yapıcı ve olumlu katkılarımızı sunmaya sürecin sonuna kadar devam edeceğiz.

Milletvekilimiz Sayın Mehmet Erdem’le bir yıl kadar önce Cem Evi’ne yaptığımız ziyarette, ‘Eğer Didim Belediyesi’ni AK Parti kazanırsa, söz konusu araziyi Hazine’den kamulaştırarak bedeliyle satın alınacağını ve Cem Evi Derneği’nin bu sorununun çözüleceğini’ beyan etmiştik. Bu sorunun yegâne çözümü Cem Evi’nde tam bir yıl önce söylediğimiz gibi, kamulaştırmadır. AK Parti İlçe Teşkilatı ve Belediye Meclis Grubu olarak Cem Evi’nin yeri konusunda atılacak her olumlu adımı destekliyor ve önceki bütün sözlerimizin arkasında duruyoruz. Partimizin yönettiği pek çok belediye, kendi ilçesinde sorunsuz arsalara Cem Evleri inşa ediyor ve Alevi kardeşlerimizin hizmetine sunarak açılışını yapıyor. AK Parti belediyeciliğinde Didim’in 10 yıldır kanayan yaralarından biri olan Cem Evi sorunu, belediye bütçesinden sağlanacak bedelle kamulaştırılarak derhal çözülecektir. Mevcut belediye yönetiminin 10 yıldır sürüncemede bıraktığı bu hassas sorunun çözüm adresi bellidir.

Reklam
Reklam

Bu vesileyle belediye yönetimini bu hassas konuda daha somut ve samimi adımlar atmaya davet ediyor, meselenin çözümü noktasında bize düşen konularda her zaman göreve hazır olduğumuzu bir kez daha beyan ediyoruz.”

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: