Didim’de Chp’li Bayanlar Seçilmiş Kadınları Unutmadı

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Türk Kadınına Seçme seçilme hakkının verilişinin 78. yıldönümü dolayısıyla ilçedeki...

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Türk Kadınına Seçme seçilme hakkının verilişinin 78. yıldönümü dolayısıyla ilçedeki seçilmiş kadınları ziyaret etti.

Cumhuriyet Halk Partisi Kadın Kolları Başkanı Sevgi Yorulmaz ve Kadın Kolları üyeleri 5 Aralık Türk Kadınına seçme seçilme hakkının verilişinin 78. yıl dönümü dolayısıyla ilçedeki seçilmiş kadınları ziyaret etti. CHP’li bayanlar İlk olarak Belediye meclis toplantısını ziyaret ederek CHP’li Belediye meclis üyeleri Özlem Girgin ve Şehriban Karakış’a çiçek ve Atatürk rozeti hediye eden kadınlar, toplantıya katılmayan AK Parti Belediye Meclis Üyesi Figen Gürsoy’un çiçek ve rozetini ise AK Partili Kadir Karakaya’ya teslim etti.

Reklam
Reklam

Ardından Altınkum Mahalle Muhtarı Hülya Sümer ve Efeler Mahallesi Muhtarı Aydan Aşık Turgut’u ziyaret ettiler. Yapılan ziyaretle ilgili açıklama da bulunan CHP Kadın Kolları Başkanı Sevgi Yorulmaz, dünyanın birçok uygar ülkesinden önce Türk Kadınına seçme seçilme hakkı verilişinin Atatürk ilke ve devrimlerinin önemli olduğunu belirterek “Türkiye Cumhuriyeti'nin modernleşme ve çağdaşlaşma tarihinin önemli aşamalarından biri Türk kadınına seçme ve seçilme hakkının tanınmasıdır. Türkiye'deki nüfusun yarısı kadınlardan oluşmaktadır. Kadınlarımız ekonomide, bilimde, sanatta ve toplumsal yaşamın her alanında çok yüksek bir düzeyde belirleyici ve üretken olarak yer almaktadır. Siyasette de, hak ettiği düzeye mutlaka ulaşacaktır” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: