Didim’de Chp’nin Anket Açıklamasında Ak Parti'den Tepki…

AK Parti Didim Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Avukat Muhittin Doğan, ana muhalefet...

AK Parti Didim Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Avukat Muhittin Doğan, ana muhalefet partisi ilçe başkanlığı tarafından basına yansıtılan kamuoyu yoklamasının sözde ve çakma bir anket çalışması olduğu hakkında basın açıklaması yaptı.

AK Parti ilçe teşkilatının Siyasi ve Hukuk İşlerinden Sorumlu Başkan Yardımcısı Av. Muhittin Doğan anketlerle ilgili olarak yaptığı değerlendirmede “ Ana muhalefet partisinin ilçemizdeki teşkilat temsilcisi, geçtiğimiz gün Didimlileri yanıltacak şekilde, gerçekte var olmayan bir AK Parti anketi icat ederek, buradan sanki kendi başkan adaylarına yüksek oy çıkmış gibi göstererek, kamuoyuna yanıltıcı bir anket sonucu açıklamıştır. Kamuoyunda geçtiğimiz yılın Mayıs ayından beri birkaç anket yapıldığı konuşulmaktadır. Ana muhalefet partisi İlçe Başkanı bu anketlerin kendi profesyonel ekipleri tarafından yaptırıldığını açık bir şekilde belirtmiştir. AK Parti Genel Merkezi’nin, İl Başkanlığı’nın ve İlçe Başkanlığımızın Didim’de henüz yaptığı veya yaptırdığı bir anket ve aday çalışması yoktur. Bu bilgiyi kamuoyuna açıklamayı bir borç biliyoruz. Bu sebeple son zamanlarda sayısı artan anketlerin sanki AK Parti tarafından yapılıyormuş gibi göstermek, ancak kamuoyunu aldatmaya yönelik ucuz ve tükenmişliği yansıtan bir siyasi anlayıştır. Ana muhalefet partisi ilçe teşkilatının yaptığı, doğru ve tutarlı hiçbir tarafı olmayan göstermelik ve telaş dolu bu açıklama bile göstermektedir ki, söz konusu partinin ilgili kesimleri arasında mevcut başkanlarının karşısındaki aday adaylarının etkinliğini azaltmaya ve baskılamaya yönelik bu açıklamalara partimizin adının karıştırılması manidardır. Bu şekilde yön saptırmalar ile içlerinde var olan sorunların üzerini örtmeye çalışma gayretinden başka bir şey değildir. Bu nedenle de, bütün siyasi mantık kurallarını hiçe sayarak mevcut belediye başkanlarının kendi tabanlarından yüzde 97 gibi inanılmaz bir oranda destek aldığını açıklamışlardır. Diğer adaylara yönelik olarak sadece %3’lük bir destek varmış gibi gösterilmesi de bu anketin ne kadar uydurma olduğunu alenen göstermektedir. CHP belediye başkan aday adaylarının tamamı şuanda Didim’de anket yaptırmaktadır. Ana muhalefet partisinden Didim Belediye Başkan Adaylığı noktasında bu kadar çok aday isminin öne çıkmasının ve konunun sürekli tartışılmasının nedenine elbette ki biz cevap verecek değiliz. Adaylarının kim olacağına biz karar veremeyeceğimiz gibi, kendi yaptıkları anketlere dair değerlendirmeyi de kendilerinin yapmaları yerinde olacaktır. Kamuoyunda ve anketlerde ismi geçen adaylardan hangisinin aday yapılacağını CHP ilçe tabanı veya Genel Merkezi belirler" dedi.

Reklam
Reklam

Fakat ana muhalefet partisinin ilçe yetkililerinin, AK Parti ile hiçbir ilgisi olmayan veya müdahil olmadığı anketler üzerinden kendi tabanlarına ve seçmeni manipüle etmeye yönelik çalışmalar yaptığını kaydeden Doğan, "Topluma doğru bilgi verilmek isteniyorsa, son bir yıldır bizzat kendilerinin yaptırdıkları anketlerin sonuçlarını açıklamaları yerinde olacaktır. Didim kamuoyu, adını yaşatmaya çalıştıkları Belediye Başkanının Adaylığı’na kendi yaptırdıkları anketlerle veya örgüt yetkililerinin yaptıkları manipülatif açıklamalarla sağlayamadıkları sayısal üstünlüğü, asla var olmayan ve AK Parti’ye ait olmayan çakma ve hayali bir anketle sağlamaya yelteniyorlar. Belediye Başkanı adeta kendi seçmeniyle alay ediyor. Ayrıca parti içinde daha demokratik olduğunu ısrarla söyleyen, ön seçim yapmakla övünen ana muhalefet partisinin milletvekilinin, mevcut belediye başkanının karşısına çıkma ihtimali olan aday adaylarını baskılamak ve vazgeçirmek için AK Parti’nin yaptırmadığı hayali bir anketteki oy oranından yola çıkarak kullandığı, “Ankette yüzde 70 oy alan bir belediye başkanına karşı çıkmamaları, gidip onu tebrik etmeleri, yanında yer almaları lazımdır,” demesi ise tam bir komedidir. Mevcut Didim Belediye Başkanı’nın oğlunun yanında danışmanlık yaptığı bir milletvekiline bu açıklamayı yaptırmaları da, AK Parti’nin ismini bu aldatmacalı ankete dâhil etmeleri de ayrıca manidardır. Gelinen noktada menfaat ilişkilerinin ne denli sarmal ve iç içe geçtiği ve koltukların kaybedilmesi halinde yitirilecek olan menfaatlerin ne denli ciddi olduğunu kamuoyunun taktirlerine bırakıyoruz. AK Parti Didim İlçe Teşkilatı olarak, Didim’e efendilik değil, hizmetkârlık yapmaya adayız. Didim’in siyasi çekişmelere değil, hizmete ihtiyacı vardır. Bu konuda milletimizin hüküm verici adaletine ve sağduyusuna güveniyor ve inanıyoruz" ifadelerine yer verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: