Didim'de “çıt çıt kabuğumu yere atma” projesi

Didim'de belediye çevre kirliği ile mücadele kapsamında “Çıt Çıt Kabuğumu Yere Atma” adı altında proje çalışması başlattı.

Aydın’ın Didim İlçesi'nde belediye çevre kirliği ile mücadele kapsamında çekirdek kabuklarını baz alarak, “Çıt Çıt Kabuğumu Yere Atma” adı altında proje çalışması başlattı. Proje dahilinde, işletmelere çift taraflı kese kağıdı zorunluluğu getirilirken, proje Altınkum Vakıflar önünde açılan stant ile kamuoyuna tanıtıldı.

Didim Belediyesi derin deniz deşarjı, arıtma ve katı atık deponi tesisi ile Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından kazandığı “Türkiye'nin En Temiz Kenti” unvanını üst yapıda da elde etmek için kolları sıvadı. Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, yaz aylarında artan nüfusa bağlı olarak çevre kirliliğinin de arttığını söyledi. Çevreye duyarlılık oluşturmak için çekirdek kabuklarının yarattığı kirliliği baz alınarak, “Çıt Çıt Kabuklarımı Yere Atma” başlığı altında proje başlattıklarını açıklayan Kamacı, özellikle yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan ilçede sahil kenarında vatandaşların çekirdek kabuklarını ve çöplerini yerlere atmalarının kötü bir görüntü oluşturduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Kamacı, “Kirlilikle mücadele kapsamında sempatik bir şekilde insanlarımızın dikkatini çekmek ve onları duyarlılığa davet etmek amacıyla kültür servisimiz ve çevre mühendislerimiz ile böyle bir proje geliştirdik. Belediye olarak ilk aşamada, üzerinde kampanyanın tanıtımının da bulunduğu 50 bin çift taraflı kese kağıdı bastırdık. Bu kese kağıtlarını kuruyemişçilere de tanıtarak, aynı şekilde çift taraflı kese kağıdı kullanmalarını istiyoruz” dedi.

Didim’de “Çıt Çıt Kabuğumu Yere Atma” projesi, Altınkum Vakıflar önünde açılan stant ile vatandaşa tanıtılırken, Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Karaoğlu, CHP Didim İlçe Başkanı Şavgu Aydın ve Didim Belediyesi Çevre Mühendisi Aslı Kıray ile Kültür Servisi çalışanları, Altınkum Yalı Caddesi’nde yürüyerek projeyi vatandaşa tanıttı ve cadde üzerinde kuruyemiş satan işyerlerine çift taraflı kese kağıdı dağıttı. Projenin hayata geçirilmesine vatandaşlar da tam not verirken, Didim Belediyesi’ni kutladılar.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: