Didim’de Evcil Hayvan Üreticileri Ve Satıcıları Sertifikalandırıldı

Didim Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Ev ve Süs hayvanı yetiştirici...

Didim Belediyesi ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü tarafından Ev ve Süs hayvanı yetiştirici ve satıcıları için düzenlenen kursa katılan 19 kursiyere sertifikaları Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı tarafından verildi.

Didim Belediyesi ve Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleştirilen Ev ve Süs hayvanı yetiştiriciliği ve satışı yapan kişilere yönelik sağlanan kursa katılan kursiyerlere sertifikaları Didim Belediyesinde düzenlenen tören ile verildi. Törene; Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Belediye Başkan Yardımcısı Veteriner Hekim Süleyman Böcü, Didim Hayvan Dostları Derneği Başkanı Orhan Bingöl ve kursa katılan kursiyerler katıldı.

Reklam
Reklam

5199 sayılı Kanun gereği 26166 sayılı Hayvanların Korunmasına dair uygulama yönetmeliğince 16-17-18 Ekim 2012 tarihleri arasında düzenlenen kursa katılan 19 kişiye ev ve süs hayvanları satış barınma ve eğitim yerlerinin kuruluş, açılış ve denetleme yönetmeliği, Hayvan ekolojisi, Hayvan davranışı, Hayvan Bakım ve Beslenmesi, 5199 sayılı kanun ve uygulama yönetmeliği, Yaban Hayvanları CITES sözleşmesi, Eve ve Süs Hayvanlarının korunmasına dair Avrupa Sözleşmesi konularında eğitim verildiği öğrenildi. 3 günlük kursa katılan kursiyerlerin bu eğitim ardından Ev ve Süs Hayvanları Satış barınma ve Yerel Hayvan Koruma Görevlisi olmaya hak kazandığı açıklandı.

Konu ile ilgili açıklama da bulunan Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı “İlçe Tarım Müdürlüğümüzün konuya ilişkin iş yerlerinde yaptığı incelemeler doğrultusunda eksiklerin giderilmesi amacıyla böyle bir kursa ihtiyaç doğdu. Bizde Gıda Tarım Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüz iş birliği ile Veteriner Tuncay Durukan eşliğinde vatandaşlarımıza kurs imkanı sağladık. Didim Belediyesi olarak tüm canlıların yaşam haklına saygımız var bu da bu anlayışımız doğrultusunda gelişmiş bir hizmettir” dedi.

Reklam
Reklam

Törene katılan Didim Hayvan Dostları Derneği Başkanı Orhan Bingöl ise Kurs için Belediyeye teşekkürlerini iletti. Konuşmaların ardından kursa katılan kursiyerlere sertifikaları verildi. Kursun talebe göre yeniden düzenlenebileceği öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: