Didim’de İlk Kez Uygulamaya Sokulan Zenginleştirilmiş Eğitim Projesi Tanıtıldı

Didim’de eğitim-öğretim yapan Özel Gonca İlkokulu geleceğin eğitim modeli olarak kabul edilen Zenginleştirilmiş Eğitim Projesini...

Didim’de eğitim-öğretim yapan Özel Gonca İlkokulu geleceğin eğitim modeli olarak kabul edilen Zenginleştirilmiş Eğitim Projesini haftada 2 saat olmak üzere ilkokulda uygulamaya başladı. Projeyle ilgili olarak okulda bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Zenginleştirilmiş Eğitim Projesi kapsamında Zekâ eğitimi ve gelişimi sınıfını ziyaret eden Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, şube müdürleri ve ilçede bulunan ilkokul müdürleri oyunların nasıl oynandığını ve dersin nasıl işlendiğiyle ilgili olarak Okul müdürü Buhari Kaçar’dan bilgi aldı. Didim’de ilk defa Türkiye’de çok az okulda uygulanan bu proje çocukların merakla beklediği ve sevdiği bir proje olduğunu belirten Okul Müdürü Kaçar Akıl oyunları öğrencilere yoğun ders çalışma temposu içerisinde bedenen ve zihnen dinlendirme fırsatı tanıdığını söyledi Kaçar, “Bu şekilde yetişen öğrenciler, devamlı bilgisayar başında, internet ve cep telefonu ile hayatı teknoloji ile bağımlı hale gelen çocukların yanında olmakta ve bu çocukların sosyal hayatta daha da başarılı olmalarını sağlamaktadır. Bulundukları ortama daha çabuk adapte olmakta, Dolayısıyla ben isterim ki her öğrencimizin bu şekilde akıl oyunları ya da geleneksel oyunlarla haftada 2-3 saatlik bir çalışmayla sosyal hayatın içinde olsunlar. Ve kendilerini bu şekilde geliştirmiş olsunlar.” dedi.

Reklam
Reklam

Ayrıca Gonca İlkokulunda Nisan ayından itibaren serbest etkinlik derslerinde satranç ve Data Mental aritmetik dersleri de verilmeye başlanacağı bildirildi.

Zenginleştirilmiş Eğitim Projesi Nedir; “Structures, skippity, looklook, Dizios, Q.bitz, Quxio, Qwirle, Katamino, six gibi akıl oyunları öğrencilerde başta zeka kullanımının gelişimi olmak üzere, dikkat dağınıklığı, strateji belirleme, iletişim kurma, üç boyutlu düşünme gibi faydalar sağlıyor.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: