Didim’de İngilizlerden Sokak Hayvanları İçin Kermes

Didim'de yerleşik olarak yaşayan İngilizler sokak hayvanlarına yardım için kolları sıvadı. 13 kişiden oluşan ve...

Didim'de yerleşik olarak yaşayan İngilizler sokak hayvanlarına yardım için kolları sıvadı. 13 kişiden oluşan ve kendilerini ‘ Gönüllüler grubu’ olarak adlandırılan İngilizler ikinci el kermesten elde edilen geliri sokak hayvanlarının bakımı için kullanacak.

Didim’de yerleşik olarak yaşayan İngilizlerin oluşturduğu Günülüler Grubu, Altınkum Dolunay Restoran’da düzenledikleri 2. el eşya kermesi ile sokak hayvanları için yardım topladı. 13 Kişilik İngiliz ve bir Türk’ten oluşan İngiliz Gönüllüler Gurubu yazlık-kışlık giysi, ayakkabı, kitap ve ev eşyalarını 1 liraya satışa sunarak elde edilen gelir ile Didim Belediyesi Hayvan Barınağın da bulun sahipsiz hayvanlara yardım edeceğini bildirdi.

Reklam
Reklam

Gurubun sözcüsü Michelle Cherry Gönüllüler Gurubu olarak zaman zaman bu tip etkinliklerden elde ettikleri gelir ile Hayvan Barınağında ameliyat geçirmesi gereken hayvanların operasyon ücretlerini ve diğer ihtiyaçlarını karşıladıklarını belirterek “İkinci el kullanılabilir durumda ki eşyalarımızı burada satışa sunarak eşyaları değerlendiriyor ve elde edilen gelirle de hayvanlara yardım ediyoruz. Gönüllüler gurubu olarak her gün iki kişi barınağı ziyaret ediyor ve hayvanları yürüyüşe çıkarıyoruz” dedi.

Düzenlenen kermese vatandaşların yoğun olarak ili gösterdiği görülürken, yine sokak hayvanları için Eylül ayında bir kermes daha düzenleneceği öğrenildi.

Grubun tek Türk üyesi Ayşe Karaçar ise Gönüllüler gurubuna duyarlı vatandaşların katılımını beklediklerini belirterek hayvanların yaz aylarında su ve yiyecek sıkıntısı çekmemesi için vatandaşların düşünceli davranmasını istedi.

Kermesin yapılması için işletmesini açan İşletme sahibi Seydi Battal ise bu tür kermeslere işletme olarak destek verdiklerini söyleyerek “Gönül isterdi ki daha fazla katılım olsun ama katılım bugün için az; yapılan bu çalışma güzel umarım yetkililerde bu çalışmalara görür. Biz de bu tür etkinliklere işletmelerimizde destek olmaya devam edeceğiz.” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz