Didim'de Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri

Didim ilçesinde, "Peygamberimiz ve Kardeşlik Ahlakı" konulu konferans düzenlendi.

Didim ilçesinde, "Peygamberimiz ve Kardeşlik Ahlakı" konulu konferans düzenlendi.

Müftülük tarafından Didim Ticaret Odası Aytaç-Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansın açılış konuşmasını yapan Didim İlçe Müftüsü Mikail Polat, İslam dinine göre üstünlüğün takva olduğunu belirterek, "Bütün insanlık, birbiriyle dayanışma içinde olmalı. Toprağın altında kökler birbirine nasıl kenetleniyorsa aynı şekilde toprağın üstünde ağaçlar sellere ve fırtınalara karşı nasıl kenetleniyorsa, insanlar da birbirleriyle kenetlenmelidir" dedi.

Reklam
Reklam

Aydın Müftüsü Ömer Kocaoğul ise, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.

Kocaoğul, Diyanet İşleri Başkanlığı'nın Kutlu Doğum Haftası'nda "kardeşlik ahlakı" konusu üzerinde durduğunu ifade ederek, şunları kaydetti:

"Kazanılan her dost, insanın Cennet'te derecesinin yükselmesine vesile oluyor. Peygamberimiz, 'Başınızda Habeşli bir köle dahi olsa itaat ediniz. İnsanlar arasında üstünlük, ancak takvadadır' buyuruyor. Dünya üzerinde yaşayan bütün insanlar, birbirleriyle kardeştir. Didim, turizm kenti olması hasebiyle burada Allah'a, Peygamber'e ve Kitap'a inanan insanlar, sizin din kardeşiniz. Müslüman olmayıp da başka bir dine mensup olanlar da soy kardeşinizdir. Onun için onları rencide edecek, kıracak davranışlardan kaçınmalısınız. Ola ki içlerinden biri İslamiyet'i seçer."

Etkinlik öncesinde Vuslat İlahi Grubu, Türk Tasavvuf Müziği'nden eserler seslendirdi.

Konferansın sonunda, Kaymakam Ersin Emiroğlu, Müftü Kocaoğul'a çiçek takdim ederken, programın çıkışında gül ve lokma dağıtıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: