Didim’de Mini Mini Birler Okula Başladı

Didim’de İlkokul birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile okul öncesi eğitime başlayacak olan 1528...

Didim’de İlkokul birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile okul öncesi eğitime başlayacak olan 1528 öğrenci ilk kez okulla tanıştı. Okula velileriyle birlikte gelen bazı öğrenciler okulun ilk gününü velileriyle birlikte tamamladı.

Milli Eğitim Bakanlığı'nın minik öğrencilerin okula alışmalarını kolaylaştırmak amacıyla yurt genelinde uyguladığı bir haftalık alıştırma eğitimi Didim’de de başladı. İlköğretime bağlı ana sınıflara yeni başlayacak öğrenciler için hazırlanan uyum programı çerçevesinde velilere bu uygulamanın amaçları ve yararları anlatıldı. Öğrenciler için bu programda okula, arkadaşlarına, öğretmenine, öğretim faaliyetlerine uyumunu kolaylaştıracak etkinliklere başlandı.

Reklam
Reklam

İlçemiz genelinde ilkokul birinci sınıfa yeni kayıt yaptıran öğrenciler ile okul öncesi eğitime başlayan 1528 öğrenci, uzun yaz tatilinin ardından yeniden okul bahçelerini canlandırdı. Çocuklarını okulun ilk gününde yalnız bırakmayan valiler, ilk gün tamamlanıncaya kadar okulun bahçesinden ayrılmadı. Didim Atatürk İlköğretim okulunda da benzer görüntülere rastlanırken Atatürk İlköğretim Okulu Müdürü Adem Koçer yeni eğitim öğretim yılının hayırlı olmasını diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz