Didim’de Miniklerde Okuma Kampanyasına Katıldı

Didim’de, Kaymakamlık, Belediye ve Kent Konseyi’nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilen, “Didim Okuyor” adlı kitap...

Didim’de, Kaymakamlık, Belediye ve Kent Konseyi’nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilen, “Didim Okuyor” adlı kitap okuma kampanyası, Vilayetler Hizmet Birliği anaokulunda düzenlenen etkinlikle sürdürüldü.

Didim’de çocuklarda okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla başlatılan “Didim Okuyor” kampanyası ana okul düzeyinde sürdürülüyor. Kaymakamlık, Belediye ve Kent Konseyi’nin ortak çalışmasıyla hayata geçirilen projeye Vilayetler Hizmet Birliği anaokulu da katılırken, okulda düzenlenen etkinlikte minik öğrencilere ilçe protokolünce hikaye kitabı okundu. Bugün saat 12:00’de gerçekleşen etkinliğe Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı, Didim İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Öksüz, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, Ana Okulu Müdürü Belgin Ogan, yurt dışından gelen konuklar, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Reklam
Reklam

Vilayetler Hizmet Birliği Ana Okulu Müdürü Belgin Ogan Didim okuyor projesini okulda başlattıklarını ve öğrencilere bu kapsamda kitap okunacağını belirterek “Projenin okulumuzda genişletilmesi amacıyla da bir kütüphane kurma çalışmamız var. Bu konuda belediyemizin desteğini gördük; buradaki amacımız bu kütüphanede oluşturulacak olan kitapları engeli olan yada özürlü olan ulaştırmak; bu konuda çalışmalarımız sürüyor; önümüzdeki günlerde açılışını yapacağız.”dedi

Ogan hazırlanacak olan Kütüphane çalışmasını proje haline getirerek tüm dünyaya tanıtmak istediklerini söyleyerek “Bu projeyi ‘Gökkuşağı Kütüphanesi’ adı vereceğiz. Tüm dünyaya bu çalışmayı proje ortağı olduğumuz ülkelerle yaymayı hedefliyoruz.”dedi.

Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı ise güzel bir ortam yaratılmasında duyduğu memnuniyeti dile getirerek “4-5 yaşındaki çocuklarımızın bu tür bir etkinlik içerisinde olması çok güzel; Okumaya yönelik çalışmaların her zaman yanındayız. Kent Konseyinin bu tür projeleri hayata geçirmesi ve okullarımızın da destek vermesi bizleri mutlu ediyor.”dedi.

Reklam
Reklam

Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız ise projenin 2 yıl önce hayata geçtiğini ve çocuklarla birlikte ailelerinde bu projede yer alması yönünde çalışma başlattıklarını söyledi.

“DİO MASKOTU OLUŞTURULDU"

Ayyıldız çalışmanın ana okul düzeyinde olması bakımından da Türkiye’ye örnek olabileceğini kaydederek “Okumayı alışkanlık haline getirme amacıyla çalışmalarımız sürüyor. Kampanyamızın adı Didim Okuyor kampanyası idi; biz bunu kısaltarak ‘DİO’ adını verdik; bunu bir maskot haline getirdik. Bu maskotun çıkartmasını yaptık; kitap ayracı haline getirdik. Bunları ana okuldaki çocuklarımızın velilerine vereceğiz.”dedi.

Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ise Projeye verilen desteğin önemine değinerek “Bu projenin en küçük ayağıyla beraberiz. Sizlerde artık kitap okuma kampanyasına katılacaksınız. Bu konuda ailelerinizi teşvik edeceksiniz ki size her gün kitap okusunlar. Bu çalışma sizlerin ileri de kitap okumasına da katkı sağlayacak.”diye konuştu.

Konuşmaların ardından Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu ve Didim Belediye Başkanı Mümin Kamacı “Yaramaz ikizler” adlı hikâyeyi öğrencilere okudu. Ardından öğrencilere ‘DİO’ logosunun yer aldığı balonlar dağıtıldı. Etkinlik sonunda konuklara aşure ikram edildi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: