Didim'de Tarihi Alanda Talan Iddiası

Didim ilçesinde tarihi Milet Kenti'nden Apollon Tapınağı'na kadar uzanan "Kutsal Yol" güzergahının bazı kişilerce talan edildiği öne sürüldü.

Didim ilçesinde tarihi Milet Kenti'nden Apollon Tapınağı'na kadar uzanan "Kutsal Yol" güzergahının bazı kişilerce talan edildiği öne sürüldü.

Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği (DİTAB) Başkanı Salih Bankoğlu, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 20 kilometrelik Kutsal Yol'un, yürüyüş ve bisiklet yolu olarak düzenlenip turizme kazandırılmasının planlandığını hatırlattı.

Bölgenin definecilerin hedefi haline geldiğini belirten Bankoğlu, şunları kaydetti:

"Yaklaşık 20 kilometrelik Kutsal Yol'un yürüyüş ve bisiklet yolu olarak düzenlenip turizme açılması planlanıyor. Ancak bu yol için büyük bir tehlike mevcut. Yol üzerindeki yerler talan edilmiş. O dönemin önemli kişilerin yaşadığı ve mezarlarının olabileceği yerler definecilerce kazılmış. Biz buranın turizme açılmasını istiyoruz ama ortada darmadağın bir durum söz konusu. Bu konuda yetkili mercilere bilgi verildi, gerekli güvenlik önlemleri alınıyor."

Reklam
Reklam

Muhabir: Bahri Aşık / Gökmen Şireci / Efsun Yılmaz

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz