Didim’de turizmciler 23:59’a karşı

Çevre Bakanlığının eğlence yerlerindeki müzik kapanış saatini 23.59 olarak belirlemesine turizm bölgelerinde tepkiler sürüyor.

Didim'deki toplantıda bir araya gelen eğlence sektörünün temsilcileri, Çevre Bakanlığı tarafından alınan eğlence mekanlarında uygulanan saat 23.59’da müzik yayınının kapatılması kararına karşı çıktı. Toplantıya katılanlar, 23.59 uygulamasının, binlerce kişinin ekmek kapısı olan Didim’deki eğlence sektörünü tamamen bitireceği konusunda birleşti.

Didim Turizm Derneği tarafından dernek binasında düzenlenen toplantıda, eğlence mekanlarında uygulanan 23.59’da müzik yayınının kapatılması kararı tartışıldı. Didim Kaymakamı Ersin Emiroğlu, Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay, eğlence sektörü temsilcileri ve işadamlarının katıldığı toplantıda, turizmcilerin sıkıntılarını dinleyen Kaymakam Emiroğlu, bu saat uygulamasının tüm Türkiye genelinde uygulandığını belirtti.

Reklam
Reklam

Kaymakam Emiroğlu, Haziran ayı içerisinde 155 Polis İhbar hattına yüksek sesle müzikten dolayı 69 şikayetin geldiğini açıklayarak, “Şikayet emniyet yetkililerine bildirdiğinde işletmeye gelen Polis'in ölçüm cihazı yoksa, bu konuda belediye yetkilileri aranacak. Ölçümü belediye yetkilileri tarafından yapılacak. Mekandaki müzik yayını standardın üzerindeyse hem çevre kanunundan, hem de kabahatler kanunundan işlem uygulanacak. Ancak işletmecilerin de o arada müzik sistemiyle oynamaması gerekiyor. Aksi halde bu tutanakla belirtilir ve buna göre ceza uygulanır” dedi.

Didim’de eğlence mekanları ile dinlenme mekanlarının iç içe olduğunu ifade ederek, “Yalı Caddesi hassas bölge içerisinde olduğundan, ancak kapalı mekanlar ruhsat saatine kadar müzik yayınını sürdürebilir. Açık mekanlar için ise müziği kapatma saati 23.59. Bir bölgenin hassas bölgeden çıkarılması hususu da ancak eğlence yerinin civarında yerleşim alanı yok ise olabilir. Bunun da en güzel çözümü var olan Aytepe Projesi’dir. Didim’de Aytepe Projesi adı altında barlar sokağı oluşturulması projesi var. Aytepe Projesi’nin hayata geçirilmesiyle bu alan rekreasyon alanı ve eğlence mekanına dönüşecek. Böylece Bodrum ve Kuşadası’nda olduğu gibi Didim’de de barlar sokağı olmuş olacak” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Emiroğlu, Didim’deki eğlence mekanlarının %90’ının açık veya yarı açık eğlenme mekanları olduğunu dile getirerek, mevzuatta açık veya yarı açık eğlence yerlerinin saat 24.00 ile 07.00 arasında müzik yayını yapmasının yasak olarak belirtildiğini sözlerine ekledi.

Eğlence sektörü temsilcileri ise müzik kapama saatinin 23.59 olarak belirlenmesinden yakındı. Didim’in turizm sezonunun kısa olduğunu, mekanlardaki müzik yayınının durdurulmasıyla da tatilcilerin Didim’den ayrılacağını iddia eden işletme sahipleri, “Yalı Caddesi’nde her gün binlerce insan eğleniyor. Ancak bu mevzuat ile tatilcinin eğlence hakkı alınmış durumda. Biz esnaflarda bundan mağduruz” dedi.

Bu kısıtlamanın Didim’in ekonomisine de zarar verdiğini dile getiren esnaflar, “Otellerde her şey dahil sistemi uygulandığından, otele gelen müşteri oteldeki her şey dahil sistemi 24.00’te bittiğinden bu saatten sonra dışarı çıkıyor. Ancak mekanlarda da müzik olmayınca müşteri gelmiyor. Bizim amacımız Didim’e turist çekip, burayı kalkındırmak. Bunun çabası içerisindeyiz. Ama müziğe yönelik kısıtlamalar nedeniyle turist Didim’den kaçıyor” şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay ise esnafın bilinçli olmasını isteyerek, “Bu problemi biz kendimiz çözmeliyiz, kendimizi kontrol etmeliyiz. Polisin, belediye ekibinin uyarısını almadan kendi sesimizi kendimiz azaltmalıyız. Bunun çözümü için elimizden geleni yapmalıyız” ifadelerine yer verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: