Didim’de Uluslararası Mavi Bayrak Denetimi Yapıldı

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından görevlendirilen Uluslararası Mavi Bayrak Denetçisi Susanne Prip Madsen, beraberindeki...

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı (FEE) tarafından görevlendirilen Uluslararası Mavi Bayrak Denetçisi Susanne Prip Madsen, beraberindeki Türkiye Çevre Koruma Vakfı ekibiyle birlikte Didim’e gelerek plajlarda denetimler gerçekleştirdi.

Uluslararası Çevre Eğitim Vakfı(FEE) tarafından uluslararası alanda 50 ülkede yürütülen Mavi Bayrak Programı kapsamında her yıl gerçekleştirilen denetimler Didim’deki Plajlar ve Marina’da da gerçekleştirildi Denetlemelere Uluslararası Mavi Bayrak Denetçisi Susanne Prip Madsen’in yanı sıra Türkiye Çevre Eğitim Vakfı’ndan (TURÇEV) Genel Müdür Erol Güngör, Mavi Bayrak Ulusal Koordinatörü Almila Kından ve Mavi Bayrak İzmir ve Aydın İlleri Koordinatörü Doğan Karataş yer aldı. Yapılan denetimde örnekleme yöntemi ile seçilen mavi bayrak ödüllü plaj ve marinalar(D-Marin, 3. Koy Halk Plajı, Oteller Önü Halk Plajı, Venosa Otel ve Caprice Thermal Otel) incelendi. Denetimlerde mavi bayrak panosu bilgileri, Plaj ve denizin temizliği, mavi bayrak kriterlerine uygunluk denetlendi. Uluslararası Mavi Bayrak denetçisi Susanne Prip Madsen Türkiye’de bir kez daha bulunmanın ve ülkemizdeki mavi bayraklı plaj ve marinaların standardının oldukça yüksek olduğunu görmenin kendisine onur verdiğini, denetimler sırasında karşılaşılan küçük eksiklikler için yöneticilerin olumlu tepkiler vererek eksiklikleri gidereceklerine dair olumlu ve güven verici bir imaj oluşturduklarını, Belediyenin pozitif ve ilgili yaklaşımlarının mavi bayrak standardının korunmasında çok önemli bir yere sahip olduğunu ve bunu çalışanlarında görmekten dolayı büyük mutluluk duyduğunu belirtti.

Reklam
Reklam

Madsen; plajların ve marinanın genelde kriterlere uygun olduğunu, belediyelerin konuya önem verdikleri ve mavi bayrağa bakış açıları ve katkılarından çok etkilendiğini, çok güzel bir doğa ve çevreye sahip olan yörenin tüm özellikleri ile tatil yapmak için ideal bir yer olduğunu belirtti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: