Didim'deki "latmos Körfezi Canlanıyor" Adlı Projede Çalışmalar Sürüyor

Aydın Valiliği, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Didim Kültür...

Aydın Valiliği, Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği Didim Kültür Mirası Koruma Derneği ve Didim Denizciler Derneği işbirliğinde, hazırlanan “Latmos Körfezi Canlanıyor” adlı projede çalışmalar devam ediyor. DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, projenin turizme katkı sunacağını söyledi.

Tarihte Ege Denizi’nin Latmos Körfezi iken, Büyük Menderes nehrinin taşıdığı alüvyonlarla denize bağlantısı kesilince bir göl haline dönüşen Bafa Gölü, “Latmos Körfezi Canlanıyor” adlı projeyle yeniden denizle bağlanacak. Proje çalışmaları Aydın Valiliği, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Didim Turizm Altyapı Hizmet Birliği, Didim Kültür Mirası Koruma Derneği ve Didim Denizciler Derneği işbirliğinde sürdürülüyor. Projenin Didim Mavişehir mahallesinde yer alan binlerce yıllık Panormos limanından başlayacağını ifade eden DİTAB Başkanı Salih Bankoğlu, teknelerle denizden B. Menderes nehri aracılığıyla Milet Antik kentine daha sonra da Bafa Gölüne ulaşılmasının planlandığını söyledi.

Reklam
Reklam

Projenin bölge turizmine canlıık kazandıracağını ve bir alternatif sunacağını dile getiren Bankoğlu “Latmos Körfezi denizle buluşuyor çalışmasına Aydın Valimiz büyük destek veriyor. Bu konuda Aydın’da toplantılar yapıldı; bölgede incelemeler oldu. Turizm amaçlı yapılan bu proje sayesinde 3 bin yıllık proje yeniden hayata geçecek. Belli bir aşamaya geldi. Hayal gibi görünen bu projede çalışmaların ilerlemesi hayalimizin gerçeğe dönüşeceğini gösteriyor.”dedi.

Didim Kültür Mirası Koruma Derneği Başkanı Mustafa Şentürk ise Proje kapsamında Menderes deltasına deniz yoluyla gittiklerini, incelemelerde bulunarak gerekli bilgileri Aydın’da gerçekleştirilen toplantılarda anlattıklarını söyleyerek “Dünyada Delta turizmi önemli bir destinasyon; bu projede bölgemize ve ülkemizde değer katacak.”dedi.

Didim Denizciler Derneği Başkan Yardımcısı Hakan Demir de Tekneyle yaptıkları incelemede herhangi bir sorun olmadığını belirterek “Mavişehir’deki tarihi Panormos limanında Milet’e kadar ki mesafe 16,5 mil; Liman’dan nehrin denizle buluştuğu yer arasındaki mesafe 7,5 mil, Milet’e kadar olan kısım ise 9 mil olarak belirledik. Bu projede hava şartları iyi olduğu takdirde yıl 12 ay burada gezi düzenlenebilir.”dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: