Didim’den Gönderilen Kapaklar Sandalye Olarak Geri Döndü

İstanbul Sarıyer Belediyesince başlatılan ve Didim’de Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği’nce yürütülen...

İstanbul Sarıyer Belediyesince başlatılan ve Didim’de Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği’nce yürütülen “Kapakları, Kutuları Topluyoruz, Engelleri Aşıyoruz” kampanyasında geçen yıl toplanılan 3,5 ton kapak karşılığında cemevine dört tekerlekli sandalye gönderildi.

Didim’de 3 yıldır Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği’nce öncülüğünde yürütülen “Kapakları, Kutuları Topluyoruz, Engelleri Aşıyoruz” kampanyasında 2012 yılında gönderilen kapakların karşılığı olarak ilk etapta 4 tekerlekli sandalye gönderildi. Konuyla ilgili olarak gazetecilere açıklamalarda bulunan Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği üyesi ve Koordinatör Hasan Dikçe “ Bilindiği üzere geçen yıl 3,5 ton kapak gönderdik. Bize bu kapsamda 12 tekerlekli sandalye gelmesi lazımdı ama aşırı yoğunluğun olduğunu, taleplerin fazla olduğunu ve araba yetiştirmekte zorlanıldığını bize bildirdiler ve 4 adet sandalye göndereceklerini dile getirdiler. Sandalyeler elimize ulaştı; umarım diğerleri de gelir. Şu an elimizde 2 ton daha kapak var. Bunları da yakında göndereceğiz. Bu yıl bizlere Didim Belediyesi yardımcı olurken Sayın Ercan Atasoy yine bizlere yardımda bulundu. Kendilerine teşekkür ediyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

4 SANDALYE KURA İLE DAĞITILACAK

Dikçe, Tekerlekli sandalye için 16 kişinin derneğe başvuru yaptığını belirterek 4 sandalyenin yapılacak olan kura çekimiyle dağıtılacağını söyledi. Dikçe, kampanyanın bu yılda devam ettiğini ve kampanyaya İlçedeki liseleri de kattıklarını kaydederek “Kampanyaya her kesimden insanların katılım sağlamasını istiyoruz. Hem Engelli vatandaşlarımıza katkı sağlamak, hem de çevremizin temizliğine katkı sunmak amacıyla yapılan çalışma bizleri memnun ediyor. Herkesten aynı duyarlılığı bekliyoruz” diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: