Didimli Öğrencilere 'geri Dönüşüm Ve Okuma Alışkanlığı' Anlatıldı

Didim Belediyesi ve Didim Kent Konseyi işbirliği ile geçen eğitim-öğretim yılında başlatılan Geri Dönüşüm ve...

Didim Belediyesi ve Didim Kent Konseyi işbirliği ile geçen eğitim-öğretim yılında başlatılan Geri Dönüşüm ve Didim Okuyor kampanyası bilgilendirme çalışması ikinci eğitim yılında da sürdürülüyor.

Eğitim çalışmaları kapsamında Belediye Çevre Mühendisi Aslı Kıray ve Didim Kent Konseyi Genel Sekreteri Şebnem Öz Tezel Arif Nihat Asya ve Cumhuriyet İlkokullarını ziyaret ettiler. Birinci ve İkinci sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen bilgilendirme çalışmasında Şebnem Öz Tezel Didim Okuyor kampanyası ile ilgili çocuklara bilgi aktararak, onlardan okudukları kitapları Didim Okuyor kampanyası dâhilinde kayıt altına aldırmalarını istedi. Tezel “Bu kampanya da sizlerin ve ailelerinizin desteği bizim için çok önemli. Kitap okumak sizlerin hayatında çok farklı bir pencere açacak ve bu sayede belli bir bilgi birikimine sahip olacaksınız. Her akşam anne ve babanızla birlikte en az 10 dakika kitap okuyun ve ailelerinizin de kitap okumasını isteyin” dedi.

Reklam
Reklam

“GERİ DÖNÜŞÜM KONUSUNDA BİLGİLENDİRME”

Belediye Çevre Mühendisi Aslı Kıray ise çocuklara geri dönüşüm, atık yağ ve atık piller konusunda kısa bir sunum yaptı ve animasyon filmler izlettirdi. Çocuklara geri dönüşümün önemini, atık yağların ve atık pillerin çevremize verdiği zararları anlatan Kıray “çöpe attığınız piller bizim denizlerimizi ve toprağımızı kirletiyor. İlerde daha yaşanabilir bir Dünya istiyorsak bitmiş pillerimizi pil kutusuna atmalıyız. Geri dönüşüm de çok önemli. Eğer kağıt, metal cam gibi atıkları çöplerimizden ayırırsak onlar ülke ekonomimize destek sağlayacaktır. Mesela teneke kutulardan bisiklet, atık plastiklerden top yapılmaktadır. Böylece hem doğayı korumaktayız, hem de ülkemizin kalkınmasına destek olmaktayız” dedi.

Sunumun ardından öğrencilere ÇEVKO tarafından hediye edilen çevre ile ilgili aktivitelerin yer aldığı kitaplar dağıtıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: