Didimli Suya Sabuna Dokunuyor

Didim Mahir Özgür Damar İlkokul ve Ortaokulunda uygulanan Avrupa Birliği Eylem 1.2.Gençlik Girişimleri “Sağlıklı Beslen...

Didim Mahir Özgür Damar İlkokul ve Ortaokulunda uygulanan Avrupa Birliği Eylem 1.2.Gençlik Girişimleri “Sağlıklı Beslen Hareketli Yaşa” projesinde çalışmalar son hızla devam ederken, öğrencilere “Suya Sabuna dokun” sloganıyla el jeli dağıtıldı.

Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliğinde okuyan öğrenciler tarafından hazırlanan ve Mahir Özgür Damar İlkokul ve Ortaokulunda uygulanan Avrupa Birliği Eylem 1.2.Gençlik Girişimleri “Sağlıklı Beslen Hareketli Yaşa” projesinde çalışmalar sürüyor. Proje kapsamında tüm okul öğrencilerine “Kitap Ayracı ve Çalışma Takvimi” dağıtılırken, tüm ilkokul öğrencilerine ise “Meyveli Süt ve kek” verildi. Dağıtım töreninde Sağlıklı Beslenmenin incelik ve önemini anlatıldı. Öğrencilere ayrıca El hijyeni konusunda “El jeli” dağıtıldı ve “Suya Sabuna dokun” sloganıyla hijyen konusunun önemini vurguladı.

Reklam
Reklam

Projenin Yasal temsilcisi ve Ege Üniversitesi Gıda Mühendisliği bölümü öğrencisi Özge Ata, projenin istedikleri gibi sürdüğünü belirterek “Öğretmen ve öğrencilerimize 'Sağlıklı Beslenme' konusunda anketler düzenledik. Sonuçlarını çıkardık. Bu sonuçları hocalarımız değerlendirdikten sonra okulumuzun 'Beslenme Haritasını' çıkaracağız. Uyarı ve önerilerde bulunacağız” dedi.

Proje de görev yapan Melis Gökmenoğlu ise, Mahir Özgür Damar’in beslenme dostu okul olduğunu hatırlatarak “Bizler öğrencilerimizin sağlıklı ortamlarda eğitim görmesini ve hijyeninin sağlanması için azami gayret göstereceğiz. Bu yüzden okulumuza bir dönem yeteceği kadar yüzey temizleyicilerini temin ettik. Öğrencilerimizin el hijyeni için “sıvı sabun ve yedeklerini “temin ederek idaremize teslim ettik. Öğrencilerimiz uzun bir süre bu sabunları kullanabilecekler. Okulumuz zaten beslenme Dostu bir okul. Hijyen konusunda duyarlılar. Bizde bu konuda onlara desteğimizi sunmuş olduk.”diye konuştu.

Müdür Başyardımcısı İbrahim Ata ise “Öğrencilerimizin yaptığı bu sosyal sorumluluk çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Gerçekten okulumuzda bir farkındalık oluşturdular” dedi.

Reklam
Reklam

Okul Müdürü Yaşar Yıldırım ise “Okulumuz yapılan bu çalışmalarla kamuoyunda daha iyi tanınmakta ve destek görmektedir. Biz okulu bu çalışmalarımızla da herkese açıyor ve katkı sağlamalarına olanak veriyoruz” diyerek, üniversite öğrencilerine çalışmalarında başarılar diledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: