Didimli Turizmcilerden Meclise Ruhsat Harcı Teşekkürü

Didim Belediye Meclisinin Temmuz ayı Meclis toplantısında Canlı Müzik Harçlarının düşürülmesine yönelik alınan karar Turizmcileri...

Didim Belediye Meclisinin Temmuz ayı Meclis toplantısında Canlı Müzik Harçlarının düşürülmesine yönelik alınan karar Turizmcileri memnun etti.

Didim’de Eğlence Amaçlı işletmelerin Canlı Müzik yayını yapmaları için gerekli olan Canlı Müzik ruhsatı için alınan ücretlerin düşürülmesi konusu Temmuz ayı Meclis toplantısında görüşülerek makul düzeye çekilmesi turizmcileri memnun etti. Didim Turizm Derneği Başkanı Deniz Atabay alınan ruhsat ücretlerinin düşürülmesi konusunu dernek olarak talep ettiklerini söyleyerek “Canlı Müzik ruhsat harçlarının yüksek olması işletmecilerimizce tarafımıza iletildi ve bu itirazlar meclise sunuldu. Son meclis toplantısında alınan karar itirazımızın yerinde olduğunu gösterdi ve oldukça adil olduğunu inandığımız kademeli bir fiyatlandırma yapıldı. Bu konuda duyarlı davranan Başta Belediye Başkanımız olmak üzere tüm Meclis üyelerimize teşekkür etmek istiyorum” dedi.

Reklam
Reklam

“İŞLETMELERE KANUN UYARISI”

Atabay Canlı Müzik yayınıyla ilgili yapılan denetimler konusunda işletmelere uyarıda bulunarak “Ses denetimi uygulamaları aynen devam ediyor. Çok net ve kısa olarak kanunu açıklamak gerekirse kanun diyor ki ‘Gece saat 24:00 ila 07:00 saatleri arasında açık-yarı açık mekanlar hiçbir şekilde müzik yapamazlar.’ Kanunun öngördüğü biçimde kapalı mekan olarak çalışan işyerleri ruhsatlarındaki izin ölçüsünde ve öngörülen desibeli aşmamak kaydıyla müzik yapabilirler. Tüm işletmeci arkadaşlarımızın ceza-i işlemle karşılaşmaları için yukarıda belirttiğimiz kanuna aynen uymalıdırlar. Başka İlçelerdeki uygulamaları yakınma yoluna gitmeden işletmelerini ilçemizdeki uygulama doğrultusunda devam etmelidirler” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz