Dijital Hediye Kartı devri başladı

Steam, geçtiğimiz gün “Dijital Hediye Kartı” sistemini resmen devreye soktu.

Steam için PC oyunculuğunun can damarı yakıştırmasını yapsak sanırım pek de yanılmış olmayız. Özellikle indirim dönemlerinde, bu dijital platform oyun severler için çok avantajlı olabiliyor. Açık konuşmak gerekirse, Steam’in sunduğu avantajları başka hiçbir dijital oyun platformu sunmuyor.

Steam’i aktif olarak kullananların da bileceği üzere, bu dijital platform üzerinden arkadaşlarımıza oyun hediye edebiliyorduk. Peki ya arkadaşımızın sevdiği oyunu tam olarak kestiremezsek? İşte bu gibi durumlar için artık dijital hediye kartı seçeneğimiz de mevcut.

Reklam
Reklam

Bu kartları kredi kartı, paypal ya da bitcoin ile satın alarak arkadaşımıza gönderebiliyoruz.

Şimdilik 10TL, 20TL, 50TL, 100TL ve 200TL halinde satılan bu kartları, hesabımızdaki paralarla satın alamıyoruz. Yani dijital bir hediye kartı satın almak için direkt olarak ödeme yapmamız gerekiyor.

Steam’de yer alan bilgilere göre, dijital hediye kartı satın alırken herhangi bir kısıtlama bulunmuyor. Üstelik arkadaşınız başka bir ülke hesabı kullanıyor olsa bile, bu durum herhangi bir sıkıntı yaratmıyor. Aldığınız hediye kartı o hesabın bağlı olduğu ülkenin para birimine çevirilerek arkadaşınıza gönderiliyor.

Peki ya arkadaşınız gönderdiğiniz hediye kartını kabul etmezse? Steam yetkilileri bu tarz durumlar için de tedbirlerini almış. Eğer kartınız kabul edilmezse, ödediğiniz ücret, tarafınıza geri iade ediliyor.

****