Dijital kalemler bundan sonra daha çok kullanılacak

Surface Pro 3 ve Galaxy Note 4 gibi popüler cihazlarda kullanılan dijital kalemler, önümüzdeki dönemde eskisinden çok daha fazla cihazda kullanılacak.

Geçtiğimiz yıl piyasaya sürdüğü 12 inçlik dev tableti Surface Pro 3‘le özellikle kurumsal kullanıcıların beğenisini toplayan ve oldukça başarılı bir satış grafiği yakalayan Amerikalı teknoloji devi Microsoft, Surface Pro 3’ün en önemli unsurlarından biri olan dijital kalem teknolojisine bundan sonraki tabletlerinde de yer verecek gibi görünüyor.

Surface Pro 3’te kullanılan dijital kalemin üreticisi N-trig’i geçtiğimiz günlerde bünyesine katan Microsoft, bu alanda yatırımlar yapmaya devam edecek. Üstelik tabletler ile laptoplar arasındaki farkı gerçekten kapatan ilk cihaz olarak değerlendirilen Surface Pro 3’ün başarısından ilham alan rakip firmaların da yeni tabletlerinde dijital kalemler kullanmaya sıcak baktıkları belirtiliyor.

Reklam
Reklam

Öte yandan son dönemde akıllı telefon kullanıcılarından yoğun ilgi gören phabletler arasında da dijital kalem kullanımının artacağı ve önümüzdeki dönemde Galaxy Note 4 benzeri daha çok akıllı telefon görebileceğimiz söyleniyor.