DİKA’dan iki yayın

Dicle Kalkınma Ajansı görev alanına giren illerle ilgili bilgiler içeren iki yayının dağıtımına başladı. Yayınlardan...

Dicle Kalkınma Ajansı görev alanına giren illerle ilgili bilgiler içeren iki yayının dağıtımına başladı. Yayınlardan birisi TRC 3 Bölgesi olarak adlandırılan Mardin, Siirt, Batman ve Şırnak illerinin sosyo-ekonomik göstergelerini içeriyor. 'Siirt Yatırım Ortamı' adıyla yayınlanan diğer kitapta ise Siirt’in yatırım ortamı hakkında bilgiler veriliyor.
Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Abdullah Erin, Dicle Kalkınma Ajansı olarak yalnız mali destek veren bir kuruluş olmadıklarını, bölge ile ilgili bilimsel araştırmalar yapan, ulaştığı sonuçları yatırımcılarla paylaşan bölge ile ilgili planlar hazırlayan bir kuruluş da olduklarını kaydetti. Bu çalışmaları zaman zaman da yatırımcılarla yayın yoluyla paylaşmayı planladıklarını ifade eden Ergin, bu kapsamda TRC 3 Bölgesi olarak adlandırdıkları Mardin, Batman, Siirt ve Şırnak illerindeki, işsizlik oranından doğurganlık oranlarına, nüfus verilerinden sağlık verilerine kadar tüm sosyo- ekonomik göstergeleri içeren bir yayın hazırladıklarını söyledi. Bunun yanında yatırımcılara rehber olması amacıyla Siirt’teki Yatırım Ortamı hakkında bilgi veren bir yayının dağıtımına başladıklarını aktaran Ergin, bu yayınların yatırımcı ve müteşebbislere büyük bir fayda sağlayacağına inandığını söyledi. Erin, yayınların yatırımcılara ve isteyen kurum ve kuruluşlara ücretsiz olarak dağıtıldığını belirtti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz