DİKA’ya Proje Teklif Çağrıları Başlıyor

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Tabip Gülbay, 2013 mali destek programları proje teklif çağrıları...

Dicle Kalkınma Ajansı (DİKA) Genel Sekreteri Tabip Gülbay, 2013 mali destek programları proje teklif çağrıları başvuruların 15 Ocak tarihinde alınacağını söyledi.

Dicle Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Tabip Gülbay, yatırım destek ofisinde düzenlediği basın toplantısında, 2013 Mali Destek Programları Proje Teklif Çağrıları başvurularının 14 Ocak’ta alınacağını kaydetti. Gülbay, ajans tarafından 2011 - 2013 TRC3 Bölge Planı’nda belirlenen öncelikler doğrultusunda, 2013 yılında uygulanacak Mali Destek Programları çerçevesinde başarılı projelere toplam 25 milyon 337 bin lira finansman desteği sağlanacağını duyurdu.

Reklam
Reklam

Bu yıl internet üzerinden başvurularında yapılabileceğini belirten Gülbay, “2013 yılı Mali Destek Programımız 3 başlık altında toplanıyor. Birincisi 15 milyon 337 bin lira bütçeli, rekabetçi sektörlerin geliştirilmesidir. Mali Destek Programı kapsamında desteklenecek projeler için asgari tutar 40 bin TL, azami tutar ise 500 bin TL olacak. İkinci programımız 7 milyon TL tutarında olacak. Bu da turizm, kent ve sanayi altyapısı mali destek programıdır. Bu projeler için de asgari tutar: 50 bin TL, azami tutarda 750 bin TL arasında değişmektedir. Üçüncü programımız ise 3 milyon bütçeli sadece Şırnak ve Siirt ilini kapsayan tarımsal üretimde su kaynaklarının etkili kullanımı için hazırlanan mali destek programıdır. Bu projeler için de asgari tutar: 100 bin TL, azami tutarda: 600 bin TL’dir. Mali destekler ve teknik destekler dahil olmak üzere 2010 yılından bu yana Ajans tarafından uygulanan mali destek programları kapsamında 258 proje hayata geçirildi.’’ dedi.

2010 yılında uygulanan projelerle 392 yeni istihdam gerçekleştirildiğini altını çizen Gülbay, bölgede daha önce üretilmeyen 130 yeni ürün üretilmeye başlandığını ve 228 yeni bayi açılarak hizmete girdiğini kaydetti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: