Dikili Belediye Başkanı Özgüven'den Ceza Söylentilerine Yanıt

İzmir Dikili ilçe Belediye Başkanı Osman Özgüven Bergama Ağır Ceza Mahkemesinin hakkında verdiği 8 yıl...

İzmir Dikili ilçe Belediye Başkanı Osman Özgüven Bergama Ağır Ceza Mahkemesinin hakkında verdiği 8 yıl 4 aylık ceza kararının onaylandığı iddialarına cevap verdi.

Açıklamasında ceza aldığı davalarda kamu zararı oluşmadığını, sadece usul hatası olduğunu belirten Özgüven, Yargıtay’a temyiz ettiği davanın karara bağlandığı konusunda kendisine henüz tebliğ bilgisi gelmediğini söyledi. Dikili ilçe Belediye Başkanı Osman Özgüven yaptığı yazılı açıklamada, “Yargıtay’da görüşülmesi beklenilen iki dava dosyam ile ilgili olarak ortalıkta bazı söylentiler dolaşıyor. Henüz avukatlarımıza ve bize herhangi kesin bir bilgi ulaşmış değil. Dosyaların içeriğine ilişkin bugüne değin hiçbir hukukçu olumsuz değerlendirme yapmadı. Söz konusu davalardan biri iptal edilmiş ve daha sonra eksiklikleri giderilmiş bir ihalemize ilişkindi. Hukukçuların ortak kanısı dava için suç unsuru bile oluşmadığı yönündedir. İkinci dava belediyemiz ve belediyemize ait bir şirketimiz arasındaki araç devrine ilişkin ihaledir. Mahkeme kararlarında da belirtildiği gibi ortada herhangi bir yolsuzluk ve kamu zararına yol açan bir durum yoktur. Bu nedenle ceza onanırsa bunun politik bir infaz olacağı çok açıktır. Ve bu itibarsızlaştırmaya yönelik kirli bir saldırıdır. Aynı zamanda partimize, yönetimde olduğumuz belediye ve başkanlarına yönelik saldırılarında bir parçasıdır.Bülent Arınç'ın bir söyleminde Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven’in 8 yıl 4 ay hüküm giydiğini, Yargıtay’ın dosyasını henüz ele almadığını- neredeyse talimat verir gibi söylemesi bunu doğrulamaktadır. Suyun 10 tona kadar ücretsiz verildiği nedeniyle açılan davanın cezasız sonlanmasından rahatsız olanlar fırsat kollamaktadırlar" dedi.

Reklam
Reklam

İnsan olarak utanılacak hiçbir şey yapmadığını belirten Özgüven, "Bu ülkede temiz kalabilmenin ve bu doğrultuda mücadele etmenin bedelleri olduğunu herkes bilir. Ben de biliyorum. Cezaevlerini dolduran muhalif siyasetçiler, gazeteciler ve öğrenciler bunun en açık kanıtıdır. Ülkemizde dokunanın yandığı,iyinin, doğrunun yanında, emekçiden ve demokrasiden yana yer alındığında ağır bedeller ödettirildiği zamanlar yaşanıyor. Bunun bilincindeyiz.Her şeye rağmen iyinin ve doğrunun; kirliliğe, zorbalığa haksızlıklara ve adaletsizliklere üstün geleceğine ilişkin umutlarımı sürdürdüğümü belirtmek isterim” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: