Dikili'de, Memurlardan Halaylı Tepki

Hükümetin önerdiği zam oranına tepki göstererek 1 günlük grev kararı alan KESK, Kamu-Sen ve...

Hükümetin önerdiği zam oranına tepki göstererek 1 günlük grev kararı alan KESK, Kamu-Sen ve Memur-Sen'in İzmir Şubeler Platformu temsilcileri, Dikili'de halay çekerek hükümeti protesto etti.

Grev sabah Dikili Devlet Hastanesi'nde sağlık emekçilerinin basın bildirisi okumasıyla başladı. Okunan bildiride; "Tüm Kamu Emekçileri olarak biz çalışanların hakkını savunmak için sürdüreceğimiz mücadelemize devam edeceğiz. Hükümetin yaptığı zamlarla, memura teklif ettiği zam arasında uçurum var. Hiçbir ekonomik tutarlılığı olmayan bu zam teklifine kamu çalışanları adına karşı çıkıyor ve iş bırakarak hayır diyoruz" denildi.

Reklam
Reklam

Daha sonra Ecevit Meydanı'nda buluşan memurlar ve sendika temsilcileri polisin uyarısına rağmen vatandaşlarla beraber Atatürk Meydanı'na yürüyüşe geçtiler.Atatürk Meydanında KESK, KAMU-SEN, MEMUR-SEN, EĞİTİM-SEN, SAĞLIK-SEN temsilcilerinin bir araya geldiği basın açıklamasına Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, Dikili CHP İlçe Teşkilatı, Dikili Belediye Meclis Üyeleri, Dikili Kent Konseyi, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve vatandaşlar da destek verdi.

MÜZİK ENGELİNE HALAYLI TEPKİ

Meydanda yapılan basın açıklaması öncesi polisin müzik çalınmasına izin vermemesine tepki gösteren sendika temsilcileri önce cep telefonunu megafona dayayıp müzik verdiler, daha sonra davul zurna çağırarak halay çektiler. Halaya Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven de katıldı.

Yapılan engellemelere tepki gösteren Eğitim-Sen temsilcisi Bekir Argun; "Bütün Türkiye'de 1 günlük işi bırakma eylemi var. Burada bir takım engellemelere maruz kalıyoruz. Bu engelleme Dikili'de ikinci kez oluyor. Daha önce 4+4+4 eylemimizde de engellenmiştik. Bu yüzden Dikili Kaymakamlığını, Dikili Emniyetini kınıyorum" dedi. Argun okuduğu basın bildirisinde Sendikal bir faaliyet olan iş bırakma bizim en temel hakkımızdır. Uluslararası sözleşmelerde yer alan ve yargı kararları ile tescillenen bu hakkımızı bugün kullanılıyor ve sefalet zammına teslim olmayacağız" dedi.

Reklam
Reklam

Müzik çalınmasına izin verilmemesine polislerle yaptığı esprili sohbetle yanıt veren Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven; "Burada yapılan zam eylemi sizi de ilgilendiriyor. Zam yapılırsa sizinde maaşlarınıza yansıyacak. Müziğin ne zararı olur" dedi. Meydanda çekilen halaya katılan Özgüven; "Çalışanlarımız sendikal haklarını kullanıyorlar ve bir günlük işi bırakma eylemi yapıyorlar. Bu onların en doğal haklarıdır. Kullanılan bu hakkın barış ve kardeşlik içinde geçmesini diliyorum" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: