Dikili'de yeni belediye binası yapılacak

İZMİR (A.A) - Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, deprem riski taşıyan belediye binasının yıkılacağını, ilçedeki adliye binası yanında bulunan arazide

İZMİR (A.A) - Dikili Belediye Başkanı Osman Özgüven, deprem riski taşıyan belediye binasının yıkılacağını, ilçedeki adliye binası yanında bulunan arazide yeni bir belediye binası, kültür sanat merkezi ve nikah salonu yapılacağını belirtti.

Belediye Başkanı Özgüven, belediye meclis üyeleri ve Dikili Mimarlar Odası'na bağlı mimarların katılımıyla düzenlenen toplantıda, yapılan risk incelenmesinde Belediye Binasına olumsuz rapor verilmesi üzerine binanın yıktırılıp yeni belediye binasının Dikili Adliyesi yanında bulunan belediyeye ait 880 metrekare alan üzerine yaptırılması için karar alındığını bildirdi.

Reklam
Reklam

Dikili'de çok fazla sayıda binanın risk taşıdığını belirten Özgüven, binaları ettireceklerini anlatarak, "1939'da yaşanan depremde Dikili yerle bir olmuş, birçok can kaybı yaşanmıştı. Yeniden can kaybı ve olumsuzluklar yaşamak istemiyoruz" dedi.

Yeni belediye binasının ilçede bulunan mimar, mühendis ve teknik elemanlar tarafından yapılmasını istediklerini kaydeden Özgüven, "Bu bina, hepimizin ortak bir ürünü olsun istiyoruz" diye konuştu.

Toplantı sonrasında Mimarlar Odasına bağlı mimarlar yeni yapılacak belediye binasının projesini bir ay gibi bir sürede ücret talep etmeden hazırlayacaklarını ifade ettiler.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: