Dikinciler: "Cannes'da olmanın gururunu yaşıyorum"

Cannes -AA- 60. Cannes Film Festivaline katılan Türk filmlerinden "Mavi Gözlü Dev: Nazım Hikmet" filminin başrol oyuncusu Yetkin Dikinciler, "festivale iştirak etmenin gururunu ve keyfini yaşadığını" söyledi.

Dikinciler, "Bu benim Cannes sahillerine, Cannes topraklarına ilk ayak basışım. Türkiye'de halen vizyonda olan filmimiz yarışma bölümünde değil, ancak film pazarında gösterime girecek. Umudumuz; öncelikle tabii Türk sineması adına bu ürün başka ülkelerde vizyona girer. Ya da başka bir deyişle zaten dünya vatandaşı olan Nazım Hikmet dünyadaki diğer sinema seyircisiyle buluşur. Tıpkı şiirleriyle bütün dünyada okuyucularıyla buluştuğu gibi" dedi.

Reklam
Reklam

Filmde özellikle Nazım Hikmet'in Bursa hapishanesindeki yıllarına odaklanıldığını ifade eden Dikinciler, şunları söyledi: "Senarist Metin Belgin ve yönetmen Biket İlhan, Nazım Hikmet'i Nazım Hikmet yapan sürecin en çok hapishane yılları olduğunu düşündüler. Bu konuda da hem fikiriz zaten. Bir yaratıcının dört duvar arasına
hapsedilmesi onun hala duvarlarıyla birlikte yaşadığı anlamına gelmez.

Nazım Hikmet kendi de söylediği gibi; tıpkı dışardaymışcasına yaşamaya devam ediyor hapishanede. Ve biz dışardakilerle o hapishane sürecini yaşıyoruz bu filmle."