Dikkat! Cezalı Ödememek İçin Elinizi Çabuk Tutun

GSS ile borçlandırılan 7 milyon kişiden çok azı başvurdu.

GSS Nedir?

2012'de çıkarılan yasayla zorunlu hale getirilen Genel Sağlık Sigortası sosyal güvencesi olmayanların geliri oranında prim ödemesini öngörüyor. Hiçbir geliri olmayan vatandaşların sağlık giderleri devlet tarafından karşılanacak ancak öncesinde gelir testi yapılması gerekiyor.

Gelir Testi Nedir?

Sosyal güvemcesniz olmamamsına rağmen test sonucunda evinize giren gelir hesaplanıyor ve belirlenen rakam üzerinden sağlık primi isteniyor. Kim Ne Kadar Ödeyecek?

Geliri asgari ücretin üçte birinden az olanlar prim ödemiyor. Asgari ücretin üçte birinden fazla ancak asgari ücretten az geliri olanlar ise 50.94TL ödeyecek. Asgari ücret ile asgari ücretin iki kat fazlası arasında geliri olanlar 152,84 TL öderken, asgari ücretin iki katından fazla geliri olanlar 305,64 TL prim ödemek zorunda. Af Kapsamında Uzlaşma İçin 30 Eylül Son Gün

Daha önce borçlandırılan 7 milyona yakın kişiye yankınlarda ilan edilen af kapsamında uzlaşma için zaman verilmişti. Bu zaman 30 Eylül'de doluyor. Eski ödemeleri yapılandırmak ve aftan yararlanmak için gelir testinin yaptırılması ve ödeme planı oluşturulması gerekli. Gelir Testi Nasıl Yapılır

Gelir testi yaptırmayanlar ceza olarak primlerini 305,64 TL'den ödemek zorunda kalacaklar. Gelir testini e-devlet şifresiyle www.turkiye.gov.tr adresinden yapabilirsiniz.

Reklam
Reklam