Dikkat! Fitre ve zekat dolandırıcıları iş başında

BALIKESİR (İHA) - Balıkesir'in Bandırma ilçesinde kendilerini Türk Hava Kurumu (THK) görevlisi olarak tanıtan bazı kişilerin evleri dolaşarak, kurumun bıraktığı fitre ve zekat zarflarını toplamak yöntemiyle dolandırıcılık yaptıkları belirlendi.

Bandırma'da bazı evleri dolaşan ve kendilerini THK görevlisi olarak tanıtan kimliği belirsiz şahısların, evlere bırakılan fitre ve zekat zarflarını topladıkları tespit edildi. Dolandırılan vatandaşlar ise durumu gerçek THK yetkilileri evlere zarfları almaya geldiklerinde anladılar.

Reklam
Reklam

Dolandırılan vatandaşların ifadeleri doğrultusunda şahısların eşkallerini belirleyen Bandırma İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri ise dolandırıcıları yakalamak için çalışma başlattı. THK Bandırma Şubesi Başkan Yardımcısı Sebahattin Ece ise fitre ve zekat zarflarını teslim edecek vatandaşların evlere gelen görevlilerden mutlaka kimlik sormalarını ve imza atarak zarfları vermelerini istedi. Zaman zaman bu tür dolandırıcıların vatandaşların dini duygularla yaptıkları yardımları sömürmeye çalıştıklarını ifade eden Ece, "Bandırma'da son birkaç gün için bu olaylar meydana geldi. Ancak bunlar çok fazla olmadı, birkaç vatandaşımızla sınırlı kaldı. Alınan paralar da büyük miktarlarda değil. Ancak vatandaşlarımızdan zarfları almaya gelen görevlilerden THK kimlik kartını sormalarını istiyoruz" şeklinde konuştu.