Dilek Balonu Uçurma Şenliği'nde patlama

İzmir'de bir grup üniversite öğrencisinin, internetteki sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleşerek Alsancak İskelesi çevresinde düzenlediği...

İzmir'de bir grup üniversite öğrencisinin, internetteki sosyal paylaşım siteleri üzerinden haberleşerek Alsancak İskelesi çevresinde düzenlediği Dilek Balonu Uçurma Şenliği, faciayla son buldu. Dilek balonuyla içinde patlayıcı gaz bulunan başka bir balonun karışması sonucu meydana gelen olayda, Huriye Kahraman ve Hıdır Başak yaralandı.
Şenliği düzenleyen grup 50-60 kişi beklerken çok daha fazla genç, Kordonboyu'na geldi. Havanın sıcak ve kalabalığın beklenenden fazla olması, şenliği izdihama dönüştürdü. Ucundaki özel mum sayesinde alev alan ve sıcak hava doldukça yükselen dilek balonlarının uçurulması, tehlikeli olduğu gerekçesiyle emniyet yetkilileri tarafından iptal edildi. Kordon'da toplanan üniversitelilerse polislerin ve organizasyonu yapan grubun çağrılarına kulak asmadı. Binlerce dilek balonunun ucundaki mumlar ateşlendi ve gökyüzüne bırakıldı. Bu sırada eşi kuaför İzzet Kahraman'la bir kafeteryada bulunan Huriye Kahraman, helyum gazlı uçan balon satın almak istedi. Balonların ucundaki dilek balonlarını ayırmak için oturdukları kafeteryada görev yapan Hıdır Başak'tan (52) yardım istedi. İddiaya göre dilek balonlarını diğerlerinden ayırmak isteyen iki çocuk annesi Kahraman'ın yanına yardım etmek için gelen Başak, cebinden çıkardığı çakmağı ateşledi. Bu sırada uçan balonlar patladı, Kahraman ve Başak yaralandı. Hıdır Başak İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılırken Huriye Kahraman ise Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ndeki ilk tedavisinin ardından Ankara GATA Askerî Hastanesi'ne sevk edildi.
Başak'ın oğlu Uğur Başak, olayda yaralanan babasının kafeteryada görevli bir personel olduğunu, Kahraman'ın uçan balonlarla birlikte dilek balonunu toplu olarak uçurmak için babasından çakmak istediğini, babasının çakmağı yakmasıyla balonların tamamının patladığını anlattı. Konuşmakta güçlük çeken ancak bilinci açık olan Huriye Kahraman'ın ise polise verdiği ilk ifadesinde şunları söylediği öğrenildi: "Balonların ucundaki dilek balonlarını ayırmak için iplerin kopması amacıyla kafeterya görevlisinden yardım istedim. Bu sırada adam geldi, daha ben çakmak demeye fırsat bulamadan yaktı ve bir anda balonlar patladı. O adam bunu bilinçli olarak yapmadı, kendisinden şikayetçi ve davacı değilim."
Şenliği düzenleyen ekiptekilerse, "Kendi arkadaş çevremizle küçük çapta bir etkinlik yapmak istedik. Kulaktan kulağa yayılarak binlerce kişiye ulaşmış, biz de şimdi gördük bunu. Emniyet yetkilileri izin vermeyince etkinliği iptal ettik ama söz geçiremedik. Dilek balonlarının tehlikeli olduğunun farkındayız. Bir daha asla böyle bir etkinlik düzenlemeyiz." şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz