Dilencilere fuhuş operasyonu

MUŞ (İHA) - Muş Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, çevre il ve ilçelerden gelerek dilencilik adı altında fuhuş yaptıkları iddia edilen kadınları düzenledikleri operasyonla yakalayarak İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim etti.

Son yıllarda Muş'u mesken ederek, dilencilik yapan bayanlar Zabıta Müdürlüğü ekipleri, tarafından düzenlenen bir operasyonla yakalandı. Vatandaşların yoğun şikayetleri ve dilekçeleri üzerine başlatılan çalışmalar kapsamında bugün düzenlenen dilenci operasyonunda 25 kadın dilenci yakalandı. Zabıta ekiplerinin sabahın erken saatlerinde başlattığı operasyon çerçevesinde toplanan dilenciler, Muş Belediyesi Hizmet Binası'nın bodrum katında bir süre bekletildikten sonra Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edildi. Düzenlenen operasyonda çekim yapan basın mensuplarına küfür edip, taş atan dilenciler, zabıta ve polisler tarafından güçlükle durdurulabildi.

Reklam
Reklam

Son yıllarda Muş'un dilenci istilasına uğradığını ve bu sorunun üstesinden gelmek için kararlı olduklarını söyleyen Belediye Başkanı Necmettin Dede, çoğunluğunu kadınların oluşturduğu dilencilerin fuhuş yaptığı yönünde şikayet dilekçeleri aldıklarını söyledi. Dilencilerin, kente gelmekten vazgeçinceye kadar operasyonların sürdürüleceğini ifade eden Necmettin Dede, "Halkımız bu dilencilerden çok rahatsız olmaktadır. Bu fukaralıkta bunların üzerine gitmemeyi düşündük ama gördük ki, vilayetimiz Bitlis'ten ve diğer vilayetlerden gelen dilencilerin istilasına uğradı. Dilencilerin yüzde 90'ı Muşlu değil. 'Muşlu olmayan dilenciler gelip de burada dileniyor ve bunun haricinde de fuhuş yapıyorlar' diye vatandaşlardan şikayet dilekçeleri geldi. Bu dilekçeleri belediyede değerlendirdik. Bu dilencileri toplayıp, bugün emniyete gönderdik" diye konuştu.