Dilencinin üzerinden küçük hazine çıktı

KONYA (İHA) - Konya'nın Meram İlçe Belediyesi Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan dilenci operasyonunda, Konya'ya Ankara'dan geldiği tespit edilen Yusuf Tatar isimli dilencinin kaldığı oteldeki arama sonucu ve üzerinden 1 milyar liranın üzerinde para, cep telefonu, sayısal loto kuponları, pasaport, havale makbuzları ve fotoğraf makinesi çıktı.

Zabıta ekiplerinin Konya'yı Dilenciden Arındırma Projesi (KODAP) kapsamında sürdürdüğü denetimler sonucu İplikçi Camii önünde yakalanan Yusuf Tatar (69), Zabıta Karakolu'na götürülerek sorgulandı. Zabıta memurlarına sadece 15-20 milyon lira parası olduğunu söyleyen dilencinin üzerinin aranması sonucu 400 milyon lira civarında para çıktı. Konya'ya şehir dışından geldiğini ve otelde kaldığını itiraf eden dilencinin oteldeki odasının aranması sonucu ise 1 milyar liranın üzerinde para, havale makbuzları, sayısal loto kuponları, cep telefonu, pasaport ve fotoğraf makinesi çıktı.

Reklam
Reklam

Konya'daki dilencilerin çok iyi gelir elde etmesinden dolayı buraya geldiğini itiraf eden Yusuf Tatar, "Benim kimsem yok, geçen yıl eşimi ve çocuklarımı trafik kazasında kaybettim. Kaldığım otele günlük 4 milyon veriyordum, 2 milyon lira da yemek masrafım oluyor. Dilencilikten günlük ortalama 25-30 milyon lira gelir elde ediyordum. Allah rızası için topladım. Şeytana uydum, bir daha yapmam" dedi.

1580 sayılı Belediyeler Kanunu'nun 17. maddesine istinaden 111 milyon 400 bin lira para cezası kesilen dilencinin üzerinde çıkan 1 milyar 256 milyon 500 bin lira da belediye veznesine yatırıldı. Zabıta ekiplerince otogara götürülen Tatar, akşam saatlerinde otobüsle geldiği Ankara'ya gönderildi.

KODAP kapsamında 3 yıldan beri denetimlerini artırdıklarını belirten Meram Belediyesi Zabıta Müdürü Ekrem Kırmızıtaş, "Ramazan dolayısıyla dilencilere yönelik denetimleri sıklaştırdık. Konya dışından gelen ve otelde kalarak dilencilik yapan dilencilerin üzerinden yüklü miktarda paralar çıkmaktadır. Vatandaşlarımızın, bu konuda duyarlı davranmasını ve hayırlarını gerçek ihtiyaç sahiplerini tespit ederek onlara vermelerini temenni ediyorum. İnsanlarımızın bu konuda hassas davranması bizim de işimizi kolaylaştıracaktır" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam