Dilmaç: Anneler Günü'nde küçük de olsa annemize bir ikramda bulunmalıyız

Ağrı İl Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç, anneliğin ilahi rahmetin bir tecellisi olduğunu söyledi. Dilmaç, "Anne...

Ağrı İl Müftü Yardımcısı Şevket Dilmaç, anneliğin ilahi rahmetin bir tecellisi olduğunu söyledi. Dilmaç, "Anne rahmetin ve şefkatin sembolüdür. Anne, çocuk ana rahmine düştüğü ilk günden öldüğü güne bu şefkatini çocuğundan esirgemez. Bu, Allah’ın anneye vermiş olduğu bir fazilettir.” dedi.

Çocukların annelerine olan sevgisini senede bir gün de olsa ifade etmeleri gerektiğini söyleyen Dilmaç, "Bugün küçük de olsa onlara olan sevgimizin belirtisi olarak bir ikramda bulunmalıyız." diye konuştu.

Dinimizde anne ve baba hakkının çok önemli bir yere sahip olduğunu vurgulayan Şevket Dilmaç, şöyle devam etti: “Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) bir hadisinde ‘Cennet annelerin ayakları altındadır’ diye buyuruyor. Buradan bakınca dinimizin anneye verdiği önemi anlayabiliriz. İnsanın ilk öğretmeni ve ilk arkadaşı annesidir. İnsan, anne, baba ve Allah demeyi ilk annesinden öğrenir. Yani insanın ilk muallimi ve ilk sırdaşı annesidir. Sıkıntıya düşünce aklımıza ilk gelen kişi annemizdir. En zor günlerde sığındığımız bir liman gibidir anne. Bu yüzden annelerimizi baş tacı yapmalıyız.”

Reklam
Reklam

Anne sevgisinin bir güne sığdırılamaycak kadar büyük ve kutsal olduğunu vurgulayan Dilmaç, sembolik de olsa o mübarek varlıklara bu özel günde bir ikramda bulunmanın onları mutlu edeceğini söyledi. Dilmaç, şöyle konuştu, “Dinimizde ve kültürümüzde anne kutsal bir varlıktır. Anne sevgisi bir güne sığdırılamaz. Ama sembolik olarak kutlanan bu özel günde annemize karşı olan sevgimizi belirtmeli ve onları mutlu edecek küçük de olsa bir ikramda bulunmalı almalıyız. Eğer annemiz hayatta değilse mezarını ziyaret etmeli ve dualar okumalıyız. Bu şekilde de olsa onları yad etmeliyiz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz