Dilmen: 'Babanın malı değil o forma'

Rıdvan Dilmen, Medipol Başakşehir maçında oyundan çıkarken tepki gösteren Fenerbahçe'nin golcüsü Fernandao'yu sert bir dille eleştirdi.

*MAÇIN CANLI ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

Fenerbahçe’nin İstanbul Başakşehir’i 1-0 yendiği karşılaşmada oyundan çıkarken gösterdiği tavır ile gündeme oturan Fernandao’ya en sert eleştiri Rıdvan Dilmen’den geldi. NTV Spor’da yayınlanan “Yüzde Yüz Futbol” programında maçı değerlendiren Dilmen, Brezilyalı golcüye sert çıktı.

Fernandao’nun oyundan çıktığı anı değerlendiren Dilmen, şunları söyledi:

“Fenerbahçe formasını giyen oyuncu, oyundan alındıktan sonra soyunma odasına gidemez. Öyle bir şey yok. Babanın malı değil orası. Protesto eder gibi gitmek olmaz. Sen kimi, neyi protesto ediyorsun? Kenarda bekleyen oyuncu Van Persie, hocan seni tercih etmiş. Gol sesini soyunma odasında mı dinleyeceksin? Ekmek yiyorsun orada. Fenerbahçe’nin teknik direktörüne böyle yapılmaz. Skor 0-0 oyundan yürüyerek çıkıyorsun… Koşarak çıkacaksın.”

Reklam
Reklam
[Maçtan kareler-![Fenerbahçe - Medipol Başakşehir maçından kareler](https://imgrosetta.mynet.com.tr/file/2125381/640xauto.jpg)](https://www.mynet.com/galeri/fenerbahce-medipol-basaksehir-macindan-kareler-155371-myspor)

İLK YARI

"Ben bir teknik direktör olsam, üç büyükleden Mehmet Topal, Sosa ve Ozan'ı veya bilemedin ikisini alırım.

Fenerbahçe'nin bu orta saha yapısıyla üretme şansı kolay olmuyor. İki antrenörün de hamle yapması lazım. Ozan'ın pozisyonu tehlikeli hareket vermeyebilirim ama son dakikadaki pozisyon sarı kartlık bir pozisyon. Abdullah Abcı'nın Badji'yi alması lazım. Hakem atmadı, atamadı... Abdullah Avcı atmalı."

İKİNCİ YARI

"Abdullah Avcı kumar oynadı. Badji'nin atılmama ihtimali yoktu. Atılana kadar hiç müdahale etmedi pozisyonlarda. Fenerbahçe'nin uzun süre tek kale oynadığı fakat ceza sahasına giremediği bir maç oynandı uzun süre.

Badji oyundan atılınca Başakşehir geriye çekilmek zorunda kaldı ve Fenerbahçe psikolojik bir üstünlük sağladı. Ona rağmen fazla pozisyon bulamadı. Golde de Gökhan Gönül'ün çalımından sonra Alves'in sola doğru muazzam bir pası vardı.

Reklam
Reklam

Nani'nin golünde ofsayt var mı yok mu konusunu birkaç hakem dostuma sordum. 'Van Persie ofsaytta değil, mesafe var' dediler. "

Anahtar Kelimeler: