Dilovası Belediyesi Mayıs Ayı Meclisi 1. Oturumu Gerçekleşti

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman’ın başkanlığında toplanan Mayıs ayı meclisi birinci oturumunda, 12 gündem maddesi...

Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman’ın başkanlığında toplanan Mayıs ayı meclisi birinci oturumunda, 12 gündem maddesi görüşüldü.

Mayıs ayı meclisi birinci oturumunda açılış konuşmasında Dilovası Belediye Başkanı Cemil Yaman, ”Geçtiğimiz nisan ayı Kutlu Doğum ayı idi. Peygamberimizin yeryüzüne teşrifinin 1442. yılını bu vesileyle kutluyorum. Peygamber Efendimizin bize gösterdiği bu yolda yürür ve O’nun sancağı altında bir araya geliriz’’ dedi. Sonrasında bu yıl düzenlenen çeşitli programlara değinen Başkan Yaman, Dilovası Belediyesi olarak çeşitli sivil toplum kuruluşları ve derneklerle hem belediyenin hizmetleri üzerine hem de çözüm süreci üzerine temaslarda bulunduğunu ve bu fikir alış verişinin çok verimli geçtiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Konuşmasına Dilovası Belediyesi tarafından projelendirilen ve yapımı konusunda Dilovası Belediyesinin gayretleriyle inşa edilen Dilovası Gün Hastanesinin Devlet Hastanesi olduğunu belirten Başkan Yaman, bu isim değişikliği konusundaki çalışmalarının sonuç verdiğini ifade etti. Dilovası Hastanesinin bir takım küçük eksikliklerinin olduğunu ve en kısa zamanda giderileceğini belirten Başkan Yaman, hastanenin ameliyathanesinin olmadığını ve ameliyathanenin ekleneceğini belirtti.

Dilovası Belediyesinin teşvikiyle yapımını bir yardımseverin üstlendiği Dilovası Diliskelesi Lojistik Meslek Lisesi’nin ruhsat işlemlerinin tamamlandığını ve mayıs ayında Lojistik Meslek Lisesi’nin temelinin atılacağını belirten Başkan Yaman, aynı zamanda Dilovası Diliskelesi İlköğretim Okulu’nun da ihale süreci bittikten sonra temelinin atılacağına vurgu yaptı. Başkan Yaman İzmit’te bulunan Lojistik Meslek Lisesi öğrencilerinin Dilovası Diliskelesi Lojistik Meslek Lisesi’nde eğitim göreceğini bildirdi.

Doğu Kavşağı kamulaştırma çabalarının devam ettiğini belirten Başkan Yaman, "Yakın bir zamanda Doğu Kavşağındaki çalışma aşamaları bitecek ve proje hayat bulacak. Proje tamamlandığında Dilovası şehri doğusunda ve batısında güzel bir girişe kavuşacak" dedi.

Reklam
Reklam

12 gündem maddesinin görüşüldüğü meclis toplantısında gündeme gelen maddeler oy birliği ile kabul edildi. Gündeme gelen maddeler arasında Dilovası Belediyesi Spor Kulübüne nakdi yardım üzerinde duruldu. Başkan Yaman, Dilovası Belediye Spor kulübünün başarılarına değindi. Dilovası Belediyesi Spor Kulübünün Uzakdoğu spor branşların da çok başarılı sonuçlar aldığını belirten Yaman, Dilovası Belediye Spor’un geçen yılın futbol liginde en centilmen takım ödülü aldığını ve şampiyon olduğunu ifade etti. Bu kapsamda hükümet tarafından spor kulüplerine nakdi yardım düzenlemesine istinaden Dilovası Belediyesi Spor Kulübüne nakdi yardım yapılacağı kararı oy birliği ile kabul edildi.

Meclis toplantısının son oylaması Mayıs ayı 2. Oturumunun 8 mayıs çarşamba günü saat 12.00'da Belediye Hizmet Binası meclis salonunda yapılması oy birliği ile kabul edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: