Dimez’in 5 Haziran Dünya Çevre Günü Mesajı

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez; çevreyi korumanın yaşamın bir parçası haline getirilmesi gerektiğini...

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez; çevreyi korumanın yaşamın bir parçası haline getirilmesi gerektiğini söyledi.

AK Parti Adıyaman Merkez İlçe Başkanı Abdurrahman Dimez, 5 Haziran Dünya Çevre Günü'yle ilgili yaptığı basın açıklamasında çevreyi korumanın önemine dikkat çekti.

Dimez, sanayileşme ve kentlerdeki nüfus yoğunluklarının, çevre sorunlarının artmasına sebep olduğunu söyledi. Bütün ülkelerin ortak sorunu haline gelen çevre kirlenmesinin günümüzde insan sağlığını tehdit eder boyutlara ulaştığını anlatan Dimez, şöyle konuştu: "Toprağa, havaya ve suya bir temizleme kabiliyeti verilmesine rağmen insanların aşırı ve bilinçsizce kirletmelerine ve tahribine karşı koyamaz hale gelindi. Ülkemizde 20 yıldır bakanlık düzeyinde konu ele alınsa da ilk kez AK Parti döneminde çevrenin ve onu korumanın hassasiyeti anlaşılmış ve şehircilik kavramıyla bir arada ele alınarak çalışmalar hız kazanmıştır." Gelecek nesillere iyi bir çevre bırakmak adına, yeşil alanları ve doğayı koruyup çoğaltmak gerektiğini belirten Dimez, sözlerini şöyle tamamladı: "Bilinçsizce sağa sola attığımız plastik ürünlerin doğada 400 yıl kadar çürümeden kalabildiğini söylersek, karşı karşıya kaldığımız tehlikenin boyutlarını biraz olsun anlayabiliriz. Bu düşüncelerle 5 Haziran Dünya Çevre Günü'nü kutlarım ve her bireyin birer çevre gönüllüsü hassasiyetiyle davranmasını temenni ederim.”

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: