Din Görevlileri, Aile Içi Şiddete Karşı Bilgilendirildi

Antalya'nın Manavgat ilçesinde din görevlileri, aile içi şiddet, aile içinde yaşanabilecek sorunlara karşı tedbir alma...

Antalya'nın Manavgat ilçesinde din görevlileri, aile içi şiddet, aile içinde yaşanabilecek sorunlara karşı tedbir alma ve boşanmaların önüne geçmek için 'aile içinde sağlıklı iletişim kurma' konularında bilgilendirildi.
Din görevlilerine bilgilendirmeyi Manavgat Kaymakamlığı Evlilik Okulu Proje(EVOP) koordinatörü ve psikolog Arif Özutku Sema Koleji konferans salonunda yaptı. Din görevlilerine bilgilendirmenin bir hafta süreceği belirtildi.
Son zamanlarda öfkenin önüne geçilememesi nedeniyle aile içi şiddetin bıçaklı ve silahlı saldırılara dönüştüğünü belirten Özutku, eşler arası tartışmalarda birinin susması ve sabır göstermesinin aile içinde yaşanabilecek şiddetin önüne geçeceğini, öfkeli anlarda yapılan karşılıklı söz atışmasının olayları çıkılmaz hale getireceği için tehlikeli olduğunu ifade etti.
Bıçaklı ve silahlı ölümlü vakalarda cinnet getirmenin öfkenin zirveye ulaştığı 5 saniye içinde gerçekleştiğini anlatan Özutku, "Öfkenin olduğu yerde akıl firar eder. Aklın firar etmemesi için öfkemize hakim olmamız gerekir. Bugün cezaevlerinde çoğu insanı dinleseniz 'bir anlık öfkeme yenik düştüm' der. Önemli olan insanın öfke anında bile tebessüm etmesini becerebilmesidir. Bir futbol karşılaşmasında limonata satıcısı soğuk limonata var diye bağırır. Limonata satıcısının arkasında biri senin yüzünden karşılaşmayı izleyemiyorum diye limonata satıcısına ağza alınmayacak kötü sözler söyler. Limonata satıcısı, kendisine küfür eden şahsa gözleri yuvasından çıkacak gibi ani dönüşle yüz yüze gelir. Herkes kavga olacak diye maç yerine iki kişiye yönelir. Limonata satıcısı anlık bir nefes aldıktan sonra adama dönerek 'soğuk, buz gibi limonata' diye bağırır. Limonata satıcısı öfkesine hakim olarak muhtemel bir kavganın önüne geçmiştir. " diye konuştu.

Reklam
Reklam

Dünyada en büyük zenginliğin mutlu bir aile olduğunu ifade eden Özutku, Tolstoy'a 'Nasıl mutlu olursunuz' diye sorduklarında şu cevabı vermiş: "Sahip olduğum şeylere sevinerek sahip olamadıklarıma ise hiç üzülmeyerek' diyerek sahip olduklarımızın kıymetinin bilinmesine özlü sözüyle dikkat çektiğini söyledi. Aile düzelmeden toplumun, milletlerin ve devletlerin düzelemeyeceğinin altını çizen Özutku, zamanında ailenin korunmasına yönelik önlemler alınmazsa iş işten geçtikten sonra ailenin kurtulmasına yönelik milyar dolarla harcansa da bir faydasının olmayacağını kaydetti. Özutku, sözlerini şöyle tamamladı:"Tarihte büyük devletlerin yıkılması aile mefhumunun zedelenmesiyle başlamıştır. Ailenin korunmasında eşler arası sağlıklı iletişim çok önemli. Toplumun yapı taşı aile. Bu yapıyı korumada herkese görev düşüyor. Bizde bu bağlamda din görevlilerimizi bilgilendirdik.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz