Din Görevlileri Arasında "Ödüllü Kitap Okuma" Yarışması

Din görevlileri arasında "Ödüllü Kitap Okuma" yarışmasının düzenleneceği bildirildi.

Din görevlileri arasında "Ödüllü Kitap Okuma" yarışmasının düzenleneceği bildirildi.

İl Müftüsü Dursun Ali Şeker, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Değerler Eğitimi" faaliyetleri kapsamında Din Görevlileri arasında kitap okumayı teşvik etmek için "Ödüllü Kitap Okuma" Yarışması düzenleyeceklerini belirterek, yarışma için Diyanet İşleri Başkanlığı Yayınlarından "Başkaları İçin Ağlayabilmek' adlı kitabın seçildiğini söyledi.

İnsanlara değerleri anlatabilmek için önce kendilerinin okuması gerektiğini ifade eden Şeker, "Bu konuda din görevlileri önder olmalıdır. Onlar, okumalı ki, toplum okumayı sevsin ve alışsın" dedi.

Reklam
Reklam

Şeker, yarışmaya katılacak görevlilere, okudukları kitapla ilgili komisyon tarafından hazırlanan soruların sorulacağını ve doğru cevap veren görevliler arasından dereceye girenlere ödüller verileceğini söyledi.

Eğitim kapsamında köylerde bayanlara yönelik İrşad Programı ve Mutlu Aile Kursu düzenleyeceklerini aktaran Şeker, şöyle devam etti:

"Değerlerimizi köylerde yaşayan halkımıza da anlatmak amacıyla, din hizmetleri uzmanları ve bayan vaizlerden oluşan bir irşat ekibi kurduk. Bu irşat ekibi belirlenen tarih ve zamanlarda köylerimize giderek bayan cemaatimize değerlerimizi anlatacaklar. Geçen sene İl Müftülüğü ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü işbirliği ile müftülükte 'Mutlu Aile Kursu' açılmıştı. Katılanlar, çok faydalandıklarını söylediler. Bu yıl da aynı kursun açılması için İl Müftülüğümüzün Aile İrşad Rehberlik Bürosu görevlileri çalışmalarına başladılar."

Şeker ayrıca, "Değerler Eğitimi" ile ilgili her ay konusuna göre hazırlanacak broşürlerin camilerde dağıtılacağını kaydetti.

Muhabir: Esra Karamuk

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz