Din Görevlileri, Diyanet Vakfı Bursunda Çocuklarına Öncelik Tanınmasını Istiyor

Diyanet-Sen üyeleri, Türkiye Diyanet Vakfı'nın verdiği burslarda Diyanet İşleri Baykanlığı çalışanlarının çocuklarına öncelik tanınmasını istedi....

Diyanet-Sen üyeleri, Türkiye Diyanet Vakfı'nın verdiği burslarda Diyanet İşleri Baykanlığı çalışanlarının çocuklarına öncelik tanınmasını istedi.

Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcıları Hacıbey Özkan, Ali Bayır, M.Ali Güldemir Türkiye Diyanet Vakfı’nı ziyaret etti. Ziyarette, sendika yetkilileri vakfın Diyanet çalışanları çocuklarının burs durumlarıyla ilgili bilgi aldı. Türkiye Diyanet Vakfı İkinci Başkanı Mazhar Bilgin; 70 bin öğrencinin burs başvurusu yaptığını, fakat 7 bin öğrenciye burs verebildiklerini söyledi. Burs konusunda en yüksek puanı alan öğrencilere burs verildiğini, bursdan yararlanan öğrencilerin hafız, şehit çocukları, imam hatip mezunları, diyanet personeli çocukları olduğunu belirtti.’Geçen yıl eğitime katkı olarak bir kereye mahsus 100 TL verdiklerini, bu yıl ise senenin 8 ayında 100’er lira verileceğini belirten Bilgin, 14 yıl boyunca eğitime katkı olarak verilen miktarın bu yıldan sonra burs olarak düzenlendiğini kaydetti. Bilgin, 7 bin 500 kişiye verilecek olan bursun öğrencilerin başarı durumlarıyla ilgili olduğunu kaydetti.

Reklam
Reklam

Diyanet-Sen Genel Başkan Yardımcısı Hacıbey Özkan da, bu düzenlemeden üyelerinin rahatsız olduğunu belirterek, her alanda verilen bu burstan Diyanet İşleri personeli çocuklarının yararlanmadığını ifade etti. "Polis çocuklarına verilen burslar öncelikli iken, Diyanet çalışanlarının çocuklarına böyle bir önceliğin tanınmaması kabul edilir değil" diyen Özkan; "Diyanet İşleri çalışanları, çocuklarına öncelik verilmelidir. Bu konunun tekrar ele alınması arzusundayız.’’ dedi.

Bilgin de sendikanın isteklerini mütevelli heyeti toplantısında dile getireceklerini kaydetti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: