Din Görevlileri Gönül Elçileri Projesi’nde ‘biz De Varız’ Dedi

Çorum İl Müftüsü Mehmet Aşık, İslam dininin yaşlılar, gaziler, şehit yakınları ve yoksullar hakkında toplumun...

Çorum İl Müftüsü Mehmet Aşık, İslam dininin yaşlılar, gaziler, şehit yakınları ve yoksullar hakkında toplumun tüm bireylerine sorumluluk yüklediğini belirterek, " Kurum olarak bu konuda maddi ve manevi elimizden ne geliyorsa bunu yapmak için seferber olduk. Bu konuda başta cami cemaati olmak üzere tüm mahalle sakinlerine bilgi vereceğiz.” dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından 81 ilde uygulamaya konulan ‘Gönül Elçileri Projesi’nin tanıtımına Çorum'daki din görevlilerinden başlandı.

Başbakan’ın eşi Emine Erdoğan tarafından başlatılan ‘Gönül Elçileri Projesi’ Çorum Valisi Sabri Başköy’ün eşi Fatma Başköy tarafından Çorum’daki din görevlilerine tanıtıldı. İl Müftülüğü Konferans Salonu'nda yapılan toplantıda konuşan
İki oturum halinde düzenlenen ve öğleden önce Çorum merkezde görev yapan imam-hatip ve müezzin-kayyımlara, öğleden sonra ise Kur’an kursu öğreticilerine yönelik gönül elçileri projesinin tanıtımı yapıldı. Toplantıda konuşan Çorum Valisi'nin eşi Fatma Başköy, projenin tanıtımı için ilk olarak İl Müftülüğü'nden başladıklarını ifade ederek, “Din görevlileri toplumun önderleri ve zaten birer gönül elçileri. Projenin amacı ve hedefine ulaşabilmesi için din hizmeti sunan müftülüğün, din görevlilerinin ve Kur’an kursu öğreticilerinin projeye katılımları çok önemli. Aksi durumda gönül elçileri projesisinin önemli bir ayağı eksik olacak.” dedi. Bu noktada herkese büyük görevler düştüğünü anlatan Fatma Başköy, "Aslında hepimiz zaten birer gönül elçisiyiz ancak bunu daha etkin ve somut hale getirmek bizler için büyük bir şans. Sayımızı daha da artırarak Türkiye de büyük bir aile olacağız. Peygamber Efendimizin(sav) güzel ahlakı gönül elçisi projesinin en güzel ve somut bir örneğidir. Bizler zaten hayatımızı onu örnek alarak yaşamaya çalışıyoruz. Bunu başarmak için bundan daha güzel bir fırsat olamaz. Çevremizdeki insanlarla gönül bağı kurarak büyük ve güçlü bir ailenin temellerini atmış olacağız.” dedi.

Reklam
Reklam

Çorum İl Müftüsü Mehmet Aşık ise Asr-ı Saadet devrinden başlamak üzere Selçuklularda, Osmanlıda ve hatta bu gün bile toplumda gönül elçilerinin olduğuna dikkat çekti. Müftü Aşık, müftülük personeli ve din görevlileri olarak zaten hayatın her safhasında birer gönül elçileri olduklarını bunu din görevlilerinin yaşantıları ve yaptıkları hizmetlerle icra ettiklerini vurguladı. Aşık, “Bu projenin tüm kesimlere ulaşması noktasında Müftülük ve Din görevlileri olarak gayret göstereceğiz. Çorum ülke genelindeki gönül elçileri yarışında, dolayısıyla hayır yarışında ilk sırayı alacaktır.” şeklinde konuştu.
Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Hülya Örs ise İl Müdürlüğü olarak bu konuda yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: