Din görevlileri Güllerin Efendisi adına gül ve karanfil dağıttı

Antalya Manavgat Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Peygamber Efendimiz'in (sas) dünyaya teşriflerinin 1441'inci yıl...

Antalya Manavgat Müftülüğü Kutlu Doğum Haftası etkinlikleri çerçevesinde Peygamber Efendimiz'in (sas) dünyaya teşriflerinin 1441'inci yıl dönümünde gül ve karanfil dağıttı.

Manavgat Cumhuriyet Meydanı'nda bir araya gelen din görevlileri, vatandaşlara 600 karanfil ve gül dağıtarak haftalarını kutladı. Din görevlileri, Manavgat'ta tatile gelen turistlere de gül ve karanfil verdi.

Manavgat Müftülüğü Şefi Mehmet Kuntbilek, yaptığı açıklamada, Diyanet İşleri Başkanlığı (DİB)'nın bu seneki Kutlu Doğum Haftası ana temasını 'İslam'da Kardeşlik Hukuku' olarak belirlediğini söyledi. Manavgat'ta Kutlu Doğum coşkusunu dolu dolu yaşamak için merkez ve köylerde 20'nin üzerinde etkinlik düzenlediklerini belirten Kuntbilek, gül ve karanfil dağıtımını hafta başında yeniden yapacaklarını söyledi. Pazartesi günü, din görevlilerinin Manavgat Hastanesi'nde hastaları ziyaret ederek gül vereceğini anlatan Kuntbilek, Kutlu Doğum Günü dünyaya gelen bir bebeğe de çeyrek altın takacaklarını kaydetti.

Reklam
Reklam

Kuntbilek, "Bilindiği üzere bizim kültürümüzde gül, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed'in (sas) remzidir. Onun için milletçe güle karşı özel bir sevgi vardır. O sevginin özünde Cenab-ı Allah'ın 'Habibim' diyerek övdüğü Peygamber Efendimiz (sas) vardır. Bundan 1441 yıl önce dünyamızı şereflendiren Güllerin Efendisi (sas) adına ne kadar etkinlik yapsak azdır. O'nun (sas) dünyamızı şereflendirmesi ile karanlıklar aydınlığa gark oldu." dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz