Din Görevlilerine Ezanı Güzel Okuma Kursu

Mudanya ve köylerindeki camilerin imam ve müezzinlere, bir ay süren kurslarda makamına ve üslubuna uygun...

Mudanya ve köylerindeki camilerin imam ve müezzinlere, bir ay süren kurslarda makamına ve üslubuna uygun en güzel ezan okuma teknikleri öğretiliyor.

Merkezi ezan sisteminin kaldırılmasını hedefleyen ve cemaatin güzel ses ve makamla ezan dinlemesi ses kirliliğinin önüne geçilmesi maksadıyla Diyanet İşleri Başkanlığının kurs öğreticisi, imam, hatip ve müezzinlerin ezanı güzel okumaları, belli bir düzeye yükseltebilmeleri için açılan kurs devam ediyor. Mudanya Müftülüğü çınar salonunda Bursa Ulu Cami Müezzinlerinden Hüseyin Atlı eğitmenliğinde başlayan kurslara 14 müezzin, 7 imam hatipten oluşan 21 din görevlisi katıldı. 4 hafta sürecek olan kurslarda, makamına uygun en güzel ezan okuma teknikleri öğretiliyor. Kursta ezan okuma tekniklerini imamlara aktaran Bursa Ulucami Müezzini Hüseyin Atlı, kursun amacının ezanı güzelleştirmek, makamına göre ezan okunmasını sağlamak olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Mudanya Müftüsü Ömer Faruk Kesimoğlu, ise Diyanet işleri Başkanlığının tamimleriyle başlatılan kurslarla ilgili olarak, “En güzel bir şekilde ezan okunarak cemaatin beğenisini kazanıp gürültü kirliliğinin önüne geçmeye çabalıyoruz. Merkezi sistemi sonlandırıp arkadaşlarımızın ezanı camilerinde kendileri okumasını sağlamaya çalışıyoruz. Şu an Mudanya’da merkezi ezan sistemi devam edecek. Yeterli olan hocalarımız kendi camilerinde ezan okuyabilirler” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: