Din Görevlilerine Güncel Dini Meseleler Konferansı

Antalya İl Müftülüğü merkez ilçe din görevlileri, vaizler ve 5 merkez ilçe müftüsüne güncel dini...

Antalya İl Müftülüğü merkez ilçe din görevlileri, vaizler ve 5 merkez ilçe müftüsüne güncel dini meseleler konferansı düzenledi.

Konferans Hacı Mehmet Gebizli Eğitim Merkezi konferans salonunda yapıldı. Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Ahmet Yaman, din görevlilerine güncel meseleler hakkında bilgiler verdi. Konferansın açılış konuşmasını yapan Antalya İl Müftü yardımcısı Mustafa Aydın, cami içi hizmetlerde olduğu gibi cami dışı din hizmetlerinde de daha etkin ve verimli bir hizmet politikası geliştirmek için sürekli gelişme ve yenilenme ihtiyaç olduğunu söyledi. Aydın, "Bugün kadınlar, gençler ve çocuklar, tutuklu ve hükümlülerin yanı sıra toplumun değişik katmanlarında sıkışmış ve ciddi anlamda manevi sorunlar yaşayan insanımıza İslam’ın rahmet yüklü mesajlarını ulaştırmakla yükümlüyüz. Bugün toplumun dini-manevi hayatını zenginleştirmeye yönelik yoğun çalışmalara karşın hala dinimizin yüksek hakikatleriyle buluşamamış insanların olması hepimiz için ağır bir sorumluluktur." diye konuştu.

Reklam
Reklam

Akdeniz Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Ahmet Yaman da Müslüman ülkelerde tartışma konusu olan konulara değinerek, bugün bu konulara nasıl bakılması gerektiği üzerinde durdu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: