Din Görevlilerine Hizmet İçi Eğitim Sertifikası

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Hizmet İçi Eğitim Semineri’ni tamamlayan din görevlilerine düzenlenen programda sertifikaları takdim edildi.Çerkezköy...

Tekirdağ'ın Çerkezköy İlçesi'nde Hizmet İçi Eğitim Semineri’ni tamamlayan din görevlilerine düzenlenen programda sertifikaları takdim edildi.

Çerkezköy Ticaret ve Sanayi Odası’nda düzenlenen toplantıya İlçe Müftüsü Bayram Şahin ile din görevlileri katıldı. Toplantıda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'merkezi vaaz' sistemini kaldırmaya yönelik başlattığı çalışmalar kapsamında Çerkezköy İlçe Müftülüğü'nce din görevlilerine yönelik geçtiğimiz Ocak ayı içerisinde Hacı Fahri Zümbül Cami Konferans Salonu'nda verilen 'Hizmet İçi Eğitim' seminerinin sertifikaları dağıtıldı.

Reklam
Reklam

Müftü Bayram Şahin, 25 din görevlisine tek tek sertifikalarını verdi. Hizmet İçi Eğitim kapsamında camilerde görev yapan 25 din görevlisine eğitim süresince, 'Vaaz ve hitabetin anlam ve önemi, yetişkin din eğitimi, din görevlilerinin temel nitelikleri, vaaz hazırlama ve sunmada temel ilke ve görevler, vaazlarda Kur'an-ı Kerim ve Hadis-i Şerif’lerden yararlanma yolları, vaazlara menkibe ve şiirlerden doğru bir şekilde yararlanma, vaaz ve irşatla etkili iletişim, din hizmeti ve sorun çözme, vaaz ve dinde rehberlik ile araştırma yöntemleri' konularında eğitim verilmişti. Sertifikalarla birlikte din görevlilerine birer de 'Vaaz Kılavuzu' kitabı hediye edildi. Sertifika törenin ardından Müftü Bayram Şahin, din görevlileriyle aylık müftülük çalışmaları hakkında bilgi paylaşımında bulundu.

Sertifikaların takdim edilmesinin ardından konuşan İlçe Müftüsü Bayram Şahin, Çerkezköy’deki intihar olaylarına değindi. Müftülük olarak, intihar olayına hutbelerde değineceklerini söyleyin Şahin, din görevlilerinden de intihar konularını vaaz ve sohbetlerinde işlemelerini isteyerek "Camide olsun diğer sohbetlerinizde olsun bütün vaaz ve nasihatlerinizde intihar olaylarını ele alın. Çerkezköy'müzdeki bu sosyal olayla hep birlikte ilgilenelim." tavsiyelerinde bulundu.

Reklam
Reklam

Müftü Şahin ayrıca Tekirdağ İl Müftü Yardımcılığı’na atandığını hatırlatarak, tüm din görevlilerinden helallik istedi. Müftü Şahin, konuşmasında son kez aylık toplantıya katıldığını belirterek, "Bu benim Çerkezköy'de son toplantım. Bu nedenle sizlere Allahaısmarladık da demek istiyorum. Sizlerle birlikte 6 ay süreyle güzel hizmetler ettik. Hepinize teşekkür ediyorum. Orası burası fark etmez. Bizler vatanın her yerinde görevimizi yapacağız. Hakkınızı helal edin."diye konuştu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: