Din Görevlilerine Tasavvuf Musikisi Kursu

Birecik Müftülüğü, Birecik Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü ile ortaklaşa din görevlilerine yönelik Türk tasavvuf...

Birecik Müftülüğü, Birecik Halk Eğitim Merkezi (HEM) Müdürlüğü ile ortaklaşa din görevlilerine yönelik Türk tasavvuf musikisi kursu açıldı.Kursun ilk dersine İlçe Müftüsü Mekki Solmaz da katıldı.

Müftü Mekki Solmaz, yaptığı açıklamada, "2013 yılı Kutlu Doğum haftasında Birecik Kapalı Spor Salonunda halka yönelik Tasavvuf Musikisi dinletisi sunumu için din görevlilerine yönelik bu kursun açıldığını söyledi. Müftü Solmaz, "Birecik Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile birlikte ortaklaşa açılan kursta din görevlilerine hem musiki eğitimi verilecek hem de merkezi ezanın kaldırılmasıyla din görevlilerimizin paslanmış olan seslerini terbiye etmek amacıyla ileride açılacak olan ezan kursu için de bir ön hazırlık niteliğinde ezanların makamlarına göre okunması ile ilgili geniş bir eğitim sunulacak." dedi.

Reklam
Reklam

Son olarak Solmaz, "Din görevlilerimizin bu eğitimi alması gerekiyor. Alacakları bu eğitim sayesinde görevlilerimiz hem tasavvuf musikisi hem de ezanı daha iyi okuma şansına sahip olacaklar." şeklinde konuştu.

Gaziantep Üniversitesi Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı mezunu ve aynı zamanda Müzik Öğretmeni Ümit Lütfi Çevik tarafından verilen kursun, Kutlu Doğum Haftasına kadar devam edeceği, vatandaşlara yönelik Birecik Kapalı Spor Salonu'nda "Tasavvuf Musikisi Dinletisi" sunulacağı öğrenildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: