Din Görevlilierine Ezanı Güzel Okuma Kursu

Adana’nın Ceyhan ilçesinde din görevlilerine ezanı güzel okuma kursu veriliyor. Ceyhan Müftülüğü tarafından 20 din...

Adana’nın Ceyhan ilçesinde din görevlilerine ezanı güzel okuma kursu veriliyor. Ceyhan Müftülüğü tarafından 20 din görevlisine yönelik açılan ve 80 saat sürecek kurs sonunda katılımcılara sertifika verilecek.

İl Müftü Yardımcısı Sezai Erdal, Ceyhan’da açılan kursu ziyaret etti. Sesin Allah’ın bir lütfu olduğu kaydeden Erdal, “Bugün onu eğitimden geçirerek ruhlara etki eden ezanların çoğalmasına ihtiyacımız var. Teknik imkânlardan da yararlanarak bütün görevlilerimizin ezan kursuna katılmasını arzu ediyoruz. ” dedi.

Reklam
Reklam

Ceyhan Müftüsü Halil Şekerci de, ezanı en güzel bir şekilde okuyarak insanlara sevdirilmesi için çalıştıklarını söyledi. Bunun için ezanı usulüne ve makamına uygun okumanın çok önemli olduğunu aktaran Şekerci, “Bir ay süren kursta tasavvuf ve cami musikisi alanında çalışmalar yapılacaktır. 5 vakit duyduğumuz ezenin her vakti farklı makamlarda okunuyor. Sabah ezanı saba, öğle ezanı uşşak, ikindi ezanı rast, akşam ezanı segah ve yatsı ezanı hicaz makamlarında okunmalı. Kursu bitiren din görevlilerinden ayrıca ilahi korosu oluşturulacak.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: