Dina Nurpeyisova Akademik Kazak Halk Çalgıları Orkestrası'ndan konser

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Kazakistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 20. yıl dönümüne ithafen “Dina Nurpeyisova Akademik...

Uluslararası Türk Kültürü Teşkilatı (TÜRKSOY), Kazakistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 20. yıl dönümüne ithafen “Dina Nurpeyisova Akademik Kazak Halk Çalgıları Orkestrası”nı sanatseverlerle buluşturdu.
TÜRKSOY, orkestranın Ankara’daki konserini Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kazakistan Cumhuriyeti Ankara Büyükelçiliği ve Etimesgut Belediyesi işbirliğinde Ankara Resim ve Heykel Müzesi’nde düzenledi. Konsere, TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç, Etimesgut Belediye Başkanı Enver Demirel, Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliği Müsteşarı Serik Jumagulov ve Ankaralı sanatseverler katıldılar.
Açılış konuşmaları TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov ve Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç tarafından gerçekleştirildi. Konuşmasında Kazakistan Cumhuriyeti’nin bağımsızlığının 20. yıl dönümüne değinen TÜRKSOY Genel Sekreteri Düsen Kaseinov, Nurpeyisova'nın, sanatçı kimliğiyle, yaşadığı dönemde birçok ilke imza attığını belirtti. TÜRKSOY’un Türk dünyası kültür ve sanatında yer etmiş önemli şahsiyetleri anmaya devam edeceğini söyleyen Kaseinov “Dina Nurpeyisova’nın doğumunun 150. yıl dönümünde böyle bir etkinlik sebebiyle konuşmamı yapıyor olmaktan büyük mutluluk duyuyorum.” dedi.
Türkiye Cumhuriyeti Kültür ve Turizm Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kemal Fahir Genç de konuşmasında Türk dünyasının, Dina Nurpeyisova gibi çok önemli şahsiyetleri yetiştirmiş büyük bir dünya ve millet olduğunu, böyle önemli isimler için TÜRKSOY’un yürüttüğü faaliyetleri her zaman gönülden desteklediğini belirtti.
Konuşmaların ardından “Dina Nurpeyisova Akademik Kazak Halk Çalgıları Orkestrası” konuklara unutulmayacak bir müzik ziyafeti yaşattı. Orkestranın dombra, kopuz, saz, akordeon, prima şerter, kaval ve çeşitli saz gibi çalgıların ezgilerinden oluşan konserleri Ankaralı sanatseverlerin yoğun ilgisiyle karşılandı ve dakikalarca ayakta alkışlandı. Kazak halkının kültürünü Ankaralılarla buluşturan bu önemli konser, TÜRKSOY’un hatıra armağanlarının takdim edilmesiyle son buldu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz