Dinar’da Hıdırellez Kutlamaları Ilgi Gördü

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde her yıl kutlanan Hıdırellez etkinlikleri bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. Dinar...

Afyonkarahisar’ın Dinar ilçesinde her yıl kutlanan Hıdırellez etkinlikleri bu yılda renkli görüntülere sahne oldu. Dinar ve çevresinde onlarca vatandaşın katıldığı etkinlik kapsamında esnaf sergi açarken, davetliler de akşama kadar piknik yapma fırsatı buldu.

Su Çıkan Park Tesisleri'ndeki Hıdrellez etkinliğine İlçe Kaymakamı Avni Kula, Belediye Başkanı Saffet Acar, Emniyet Müdürü Ahmet Yapar, İzmir Milletvekili Oktay Vural ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Oktay Vural törende yaptığı konuşmada, "Milliyetçi Hareket Partisi Milletvekili olarak belediye başkanımızın yaptığı çalışmaları yerinde görme imkânı buldum. Gerçekten çok değerli çalışmalar yapıyor. İnşallah bundan sonraki dönemde de yine size şerefle hizmet edecektir. Biz tarihimize, kültürümüze, kimliğimize, bayrağımıza, cumhuriyetimize hep beraber birlikte sarıldığımız müddetçe aramızdan fitne ve fesat yer almayacaktır. Ben hıdrellez gününün berekete, güzelliğe, aydınlığa vesile olmasını diliyorum.”dedi.

Reklam
Reklam

Vural’ın konuşmasından sonra Belediye Başkanı Saffet Acar vatandaşlara hitap ederek, “Hıdrellez bizim Dinarımızın vazgeçilmez bir günü. Birlik ve beraberliğin oluştuğu, küskünlüğün dargınlığın giderildiği ve halkın bir gün de olsa, bir araya geldiği bugünde Cenabı Allah, birlik ve beraberliğimizi bozmasın. Ben Dinar’ı ve Dinarlıları seviyorum. Sizlere hizmet etmekten de son derce onur duyuyor ve mutlu oluyorum. Siz Dinarlı hemşerilerimin her zaman yanındayım, arkasındayım ve emrindeyim. Birlikte rahmet ayrılıkta azap vardır, Cenabı Allah bizleri böyle güzel günlerde bir araya getirsin. Hepinizi en derin sevgilerimle selamlıyor, iyi eğlenceler diliyorum.” şeklinde konuştu.
Konuşmaların ardından Şakir Ünver ve Şehit Selçuk Gürdal okulları öğrencilerinden oluşan gitar gurubu sahne aldı. Akabinde Dinar Mehmet Çavuş Lisesi Öğretmeni Cengiz Güven ve öğrencisi Sultan Taşdelen tarafından bir Türk halk müziği konseri verildi. Yetenek Sizsiniz Türkiye yarışmasında yarı finale kalan Gurup Şamata’nın gösteri Dinarlıları kahkahaya boğdu. Kanal 3 televizyonu tarafından canlı yayınlanan programda son olarak sahne alan THM sanatçısı Duygu Kutlu ve saz arkadaşları, çoğunluğu Afyon yöresine ait türkü seslendirdi. Gece geç saatlere kadar süren program sonunda Belediye Başkanı Saffet Acar, etkinliğe katılanlara teşekkür ederek 24 – 27 Mayıs tarihleri arasında düzenlenecek olan 4. Uluslararası Marsyas Kültür Sanat ve Müzik Festivaline tüm vatandaşları davet etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz