Dinçer: İş-Kur’un Kaynakları Iyi Kullanılmalı

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, İş-Kur’a son dönemlerde ciddi miktarda aktarılan...

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer, İş-Kur’a son dönemlerde ciddi miktarda aktarılan kaynakların piyasanın ihtiyaç duyduğu elemanın yetiştirilmesi için kullanılması gerektiğini söyledi.

Mersin ESOB Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, İş-Kur Müdürü Mustafa Kutlu’ya hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

İş-Kur ile esnaf teşkilatlarının et tırnak gibi olduğunu ifade eden Başkan Dinçer, “İş-Kur bizim için çok önemli bir kurum. Bütün işleyişimiz kurum üzerinden gerçekleşiyor. Biz sizi kendimizden ayırt etmiyoruz. Esnaf işveren sizde iş sağlayıcı kurumsunuz.” dedi.

Reklam
Reklam

Mersin’in sanayi envanterinin çıkarılması için çalışma başlattıklarını aktaran Dinçer, “ İlk etapta sanayilerdeki esnafımızın talebini alıyoruz. Kimin hangi iş gücüne ihtiyacı var onu tespit ediyoruz. Doğru talebi alırsak ve bu doğrultuda iş gücü yetiştirirsek hem kaynaklar iyi kullanılır, hem de piyasanın ihtiyacı karşılanır.” diye konuştu.

Kuruma son dönemlerde işgücü yetiştirilmesi amacıyla büyük oranlarda kaynak aktarıldığını hatırlatan Başkan Dinçer, ancak ciddi araştırmalar yapılmadan, arz talep dengesi kurulmadan mesleki kurslar açılıp, piyasanın ihtiyacı dışında elemanlar yetiştirildiğini ifade etti.

Dinçer, “Piyasanın ihtiyacı olmayan elemanları yetiştirmenin kimseye faydası yok. Aktarılan kaynaklar doğru tespit yapılıp, doğru yönde kullanılmalı.” dedi.

İş-Kur Müdürü Mustafa Kutlu da ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Kuruluş amaçlarının piyasanın ihtiyaç duyduğu elemanı yetiştirmek olduğunu vurgulayan Kutlu, “Bu anlamda tarafıma iletilen konuları ciddi şekilde ele alacağız. En büyük işveren olan esnaf teşkilatımızın taleplerini en iyi şekilde değerlendirip ona göre işgücü yetiştirilmesi konusunda bütün imkanlarımızı seferber edeceğiz. Sizlerle el ele vererek şehrimizde işsizliği önlemek için gereken çalışmaları yapacağız.” açıklamasında bulundu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: