Dinozorlar Eskişehir’e geldi

Eskişehir'de Türkiye’nin ilk ‘Uzay Evi’nden sonra 'Bilim Deney Merkezi' de hizmete açıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından...

Eskişehir'de Türkiye’nin ilk ‘Uzay Evi’nden sonra 'Bilim Deney Merkezi' de hizmete açıldı. Büyükşehir Belediyesi tarafından açılan merkezde çocukların deneyler yapması ve okulda öğrendiklerini geliştirmesi için çok sayıda hayvan figürü ve malzeme bulunuyor. Merkezde en büyük ilgiyi ise dinozorlar gördü.

Tepebaşı'nın Sazova Mahallesi'ndeki Bilim Kültür ve Sanat Parkı'nda yaptırılan 'Bilim Deney Merkezi' törenle hizmete açıldı. Açılışa gelenleri kapıda ‘dinozor’ karşıladı. Açılışa katılan ilköğretim okulu öğrencileri merkezde çeşitli deneyler yaptı. Merkezdeki bir oda da yer alan hareketli dinozor maketi ise küçüklerin olduğu kadar büyüklerin de ilgisini çekti. Büyükler meraklı gözlerle dinozorları izlerken öğrenciler ise uygulamalı deney yaptı.

Reklam
Reklam

Merkezde dinozor ve aslanların da yer aldığı çeşitli hayvan figürleri ile ve malzemelerde oluşan 85 deney aleti bulunuyor. Bilim okulları, yaz okulları ve değişik etkinliklerde çocuklar burada deney yapabilecek. Merkez yazın pazartesi günleri dışında her gün hafta içi, 09.00–17.30, hafta sonu ise 10.00–18.30 saatleri arasında açık ziyaret edilebilecek. Eskişehir'deki okullara saat başı randevulu turlar yapılarak içerde yer alan malzemeler uygulamalı olarak gösterilecek.

Haziran ayına kadarki okul gruplarına ücretsiz bilim gösterileri programları doldu. Bu kapsam dışında kalan gruplara indirimli 1 TL, yetişkinlere 2 TL karşılığında randevulu grup uygulamaları ve saat başı bilim gösterileri yapılacak. Bilim Deney Merkezi'nden yararlanmak isteyenlerinin 444 8236 numaralı telefonu aramaları yeterli olacak. Ayrıca, şehit aileleri, gazi-malul ve yakınları ile engelliler merkezden ücretsiz yararlanabilecek.

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, bu çalışma ile belediyecilik uygulamalarına yeni bir boyut kazandırdıklarını söyledi.

Reklam
Reklam

"Ülkemizde yaşayanların hatırı sayılır bir kesimin, bilimsel düşünceyle tanışmasının başarılmış olmasıyla övünsek de bilimi, toplumun kılcal damarlarına kadar yayabilmiş değiliz." diyen Başkan Büyükerşen, Türkiye’de en seçkin okullarından mezun olan insanların çoğunluğunun bilimle sadece tanışıklık seviyesinde kaldığını kaydetti.

Büyükerşen, "Çünkü bilimi layık bir yöntemle uygulamalı bir biçimde öğretemedik. Kitaplardan ezberleterek öğretmeye çalıştık. Bilim Merkezimiz bütün çocuklarımıza 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı armağanımızdır.” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: